Galette sau tartă cu căpşuni

O rețetă simplă și delicioasă, creată de Ileana Sebe (ZWEI) special pentru GLAMOUR. Încearc-o și tu! 

Ingrediente: 

  • 300 de grame de făină
  • Cinci linguri de miere
  • 120 de grame de unt
  • 500 de grame de căpşuni
  • Un ou

Citește și:
Tortul pasiunii: o rețetă delicioasă
Desert cu merişoare şi îngheţată de vanilie

Preparare:

Aluatul se face din făină, unt, o lingură de miere şi un praf de sare. Dacă iese sfărâmicios, pentru a-l face mai elastic, se mai adaugă o lingură-două de apă. Apoi, se punem la frigider pentru jumătate de oră. Între timp, se încălzeşte cuptorul la 180 de grade.

Se scoate aluatul din frigider, se pune pe masă o foaie de copt şi puţină făină pe ea şi pe sucitor, apoi se întinde aluatul, până ajunge în forma rotunda. Căpşunile se taie în patru şi se amestecă cu trei linguri de miere. Umplutura se pune în mijlocul aluatului lăsând de jur împrejur o margine de aproximativ cinci centimetri. Îndoim apoi marginile lăsate în jurul umpluturii, puţin oblic, ca în imagine şi ungem marginile cu gălbenuş de ou amestecat cu puţină apă.

Foaia de copt se mută într-o tavă de cuptor mare. Tarta se lasă la foc mediu în jur de 45 de minute. Marginile se vor rumeni puţin mai tare, dar trebuie lăsat mai mult, până se aşază şi căpşunile. La final, vei scoate tava o să ai o surpriză, toată bucătăria o să miroasă a dulceaţă.

Foto: Cătălin Georgescu

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro