Două deserturi delicioase fără zahăr

Vara se apropie cu pași grăbiți și simțim nevoia de a mânca mai sănătos, dar fără să avem impresia că ne abținem de la anumite produse… dulci.

Așadar, iată două rețete de deserturi sănătoase și fără zahăr extrase din cartea Detox editată de către cei de la Hachette Cuisine.

Compot de rubarbă cu portocale și căpșuni în cimbru lămâios (pentru 4 persoane).

Ingrediente:

  • 6 tulpini de rubarbă
  • 2 portocale
  • 200 g de căpșune
  • Crenguțe de cimbru lămâios
  • 3 linguri de sirop de agave

Se spală rubarba și se taie în bucăți mici. Într-o cratiță se pun 2 linguri și jumătate de sirop de agave, sucul de la cele două portocale și rubarba tăiată. Se fierb timp de 10 minuten și se lasă la răcit alte 10 minute. Între timp, se spală căpșunele, li se scot codițele, după care sunt tăiate în bucăți. Se amestecă apoi cu cimbrul lămâios și cu jumătatea de lingură de sirop de agave care a rămas. La sfârșit, se servesc împreună cu compotul de rubarbă.

Ciocolată cremoasă cu smochine și zmeură (pentru 4 persoane).

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 1 banană
  • 125 g de zmeură
  • 2 smochine roșii
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • 100 ml de lapte de migdale
  • 4 smochine uscate
  • 60 g de pudră de cacao
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 lingură de sirop de arțar

Se taie avocado în jumătăți, se scot sâmburele și coaja. În castronul de mixer se pun cele două jumătăți de avocado, coaja de la banană, sucul de lămâie, laptele de migdale, smochinele uscate tăiate în bucățele, siropul de arțar și uleiul de cocos topit. Se mixează până la obținerea unei texturi omogene. Se mută aluatul obținut într-un castron și i se adaugă pudră de cacao. Se ține la rece și se servește la urmă cu bucățele de zmeură și smochine.

detox_dessert_cremeux_cacao_cru_23602_835287174_north_607x

 

Tags:
,
tofan.diana
tofan.diana@glamour.ro