Cum găteşti paste, rapid şi uşor?

Sunt simple de preparat, sunt delicioase şi săţioase. Cum faci însă să ai rapid o farfurie cu paste, doar cu ceea ce ai prin frigider, dar să arate ca pregătite de un profesionist? 

La prima vedere, să pregăteşti paste pare cel mai simplu lucru de pe lume. Fierbi un pumn de spaghete, arunci nişte legume peste ele şi presari la sfârşit o lingură de parmezan. Total greşit! Secretele unor penne sau taliagtelle gustoase ca într-un restaurant de pe coasta amalfitană sunt multe: de la alegerea tipului de paste şi fierberea lor (al dente, vă rog!) până la asocierea lor cu sosuri, legume sau fructe de mare. Aşadar, care sunt acele amănunte de care trebuie să ţinem cont atunci când vrem să salvăm o cină cu o porţie de paste savuroase?

Foto: CN Digital Studio, Gourmet/Romulo Yanes

Adriana Matei
contact@misshypewit.com