Cherry Crumble

O zi excelentă se cunoaşte de dimineaţă. Iar atunci când alături de cafea ai preparate delicioase şi proaspete, capeţi energie pentru întreaga zi. Trei bloggeri au propus pentru GLAMOUR variante ale unui mic dejun ideal. Voi cum vă începeţi ziua?


Trei bloggeri au propus pentru GLAMOUR variante ale unui mic dejun ideal. Voi cum vă începeţi ziua?

Lavinia Stejăreanu, bucatarsubacoperire.blogspot.com

Cherry Crumble
Ingrediente pentru două porţii: 1 cană de vişine sau cireşe fără sâmburi; 2 linguriţe de amidon; 1 linguriţă de extract de vanilie; 5 linguri zahăr brun; o jumătate de cană de făină; un sfert de cană de fulgi de ovăz; 3 linguri de unt topit.
Preparare: Amestecăm vişinele cu 2 linguri de zahăr brun, amidonul şi vanilia şi le aşezăm în două forme mici termorezistente. Într-un castron amestecăm cu degetele restul de zahăr, făină, fulgii de ovăz şi untul topit până obţinem o compoziţie fărâmicioasă. Aşezăm firimiturile deasupra vişinelor şi dăm la cuptorul încins la 180 de grade timp de 15-20 de minute până devin aurii. Lăsăm un pic să se răcească, apoi le devorăm fără milă.

Îngheţată de cafea
Ingrediente: 4 gălbenuşuri de ou; 150 de grame de zahăr tos; 200 de grame de smântână dulce 30-35% grăsime; 200 de grame de smântână dulce degresată; 180 mililitri de cafea neagră concentrată.
Preparare: Se face o cafea tare din 4 linguri de cafea şi o ceaşcă de apă. Se lasă la răcit. Se bat gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi se încălzesc la bain-marie cele două feluri de smântână amestecate. Se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând continuu, iar când amestecul devine omogen, se pune din nou la bain-marie. Se lasă pe foc alte 3-4 minute până devine o cremă groasă. Se adaugă cafeaua şi se lasă compoziţia la răcit. Se pune la congelator câteva ore.

Foto: bucatarsubacoperire.blogspot.com

.