Cele mai gustoase tarte cu fructe

Profită de abundenţa de fructe gustoase şi pregăteşte câteva plăcinte delicioase. Caută o carte captivantă, poate un pahar de vin şi… bon appétit!

Tartă de struguri cu blat cu nuci pecan

Ingrediente (pentru 4 porţii) Pentru aluat: o jumătate de cană cu nuci pecan puţin rumenite; o jumătate de cană cu zahăr brun; 2 căni cu făină; o cană cu unt nesărat, tăiat cuburi; o linguriţă cu praf de scorţişoară; o linguriţă cu praf de ghimbir; un vârf de linguriţă de sare. Pentru umplutură: 2 căni cu vin roşu; o cană şi jumătate de jeleu de struguri; o linguriţă de suc de lămâie; 2 kilograme de struguri fără sâmburi. (Aveţi nevoie de două tăvi rectangulare, cu fundul detaşabil.)

Pentru a vedea modul de preparare, click aici. 

Prăjitură cu piersici şi afine

Ingrediente (pentru 8 porţii) Pentru aluat: o cană şi jumătate cu făină; o jumătate de cană de zahăr; o linguriţă de praf de copt; un vârf de linguriţă de sare; o jumătate de cană cu unt nesărat tăiat cuburi; un ou; o linguriţă de vanilie. Pentru umplutură: o jumătate de cană de zahăr; 2 linguri cu făină; 4 piersici tăiate bucăţi mari şi decojite; o cană cu afine; o lingură cu suc de lămâie.

Pentru a vedea modul de preparare, click aici. 

Plăcintă cu afine de pădure

Ingrediente: o cană şi un sfert cu zahăr brun; cinci linguri de tapioca (se găseşte la raionul de produse bio); 6 căni cu afine proaspete; o lingură cu suc de lămâie. Pentru aluat: 2 căni şi jumătate cu făină, trei sferturi de cană umplută cu unt nesărat tăiat cuburi; un sfert de cană de untură vegetală tăiată cuburi; o jumătate de linguriţă de sare; 5 linguri cu apă. Plus: un ou bătut cu apă şi o lingură cu cuburi de unt nesărat.

Pentru a vedea modul de preparare, click aici. 

Foto: Gourmet/Yanes,Romulo A

Adriana Matei
contact@misshypewit.com