3 salate delicioase şi uşor de pregătit

Uită de roşii, castraveţi şi varză: mixează ingrediente apetisante şi lasă-te cucerită de noi arome! Fără calorii în plus.

SALATĂ DE CALAMARI

Ingrediente (4 porţii): 600 de grame de calamar tăiat rondele; un căţel de usturoi; o ceapă mică roşie; o ceaşcă cu măsline Kalamata fără sâmburi; 400 de grame de roşii cherry; 2 linguriţe cu suc de lămâie; 1 lingură cu oţet balsamic; 3-4 linguri de ulei de măsline; ţelină; pătrunjel; sare; piper.

Pentru a vedea modul de preparare, click aici. 

SALATĂ CU DOVLECEI

Ingrediente (6 porţii): 1 kilogram de dovlecei; 3 andive franţuzeşti; 2 căni cu amestec de frunze de mentă, busuioc şi pătrunjel; 12 măsline tăiate mărunt; o ceapă mică roşie; 2 linguri cu ulei de măsline; 2 linguri cu suc de lămâie; 2 linguriţe cu muştar Dijon; o linguriţă cu pastă de anşoa; sare; piper.

Pentru a vedea modul de preparare, click aici. 

SALATĂ CU VINETE ŞI OREZ

Ingrediente (4 porţii): 2 vinete; 4 dovlecei; o legătură de ceapă verde; o jumătate de cană orez; 2 ceşti cu supă de pui; 10 linguri cu ulei de măsline; 2 linguri cu suc de lămâie; un căţel de usturoi; 200 de grame de roşii cherry; o ceaşcă cu măsline; o jumătate de ceaşcă cu ceapă roşie tăiată; câte o jumătate de linguriţă de coriandru şi de chimen; un vârf de linguriţă de piper roşu; o ceaşcă cu apă; o linguriţă de zahăr; frunze de mentă; sare; piper.

Pentru a vedea modul de preparare, click aici. 

Foto: CN Digital Studio; Gourmet/Yanes,Romulo A.

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro