Top 20 de filme celebre cu şi despre sport

Suspans, acţiune, actori de Oscar: iată premizele acestor 20 de filme celebre ale căror acţiune se învârte în jurul sportului.

Am trecut în revistă cele 55 de filme de Oscar pe care trebuie să le vezi într-o viaţă, musicaluri numai bune de urmărit într-o zi ploioasă, cele 21 de filme romantice sau animaţiile pe care le-am revedea ori de câte ori am avea ocazia.

E timpul să ne îndreptăm acum atenţia către lumea fascinantă a sportului: de la tenis, la box, fotbal american sau baschet, poveştile ale căror acţiune de desfăşoară pe teren sau în ring ne-au fascinat şi ne-au ţinut cu sufletul la gură în faţa ecranului.

De la iconicul film din 1981 al lui Hugh Hudson, Chariots of Fire la mult apreciatele pelicule Jerry Maguire (cu Tom Cruise) sau Any Given Sunday (cu Al Pacino), de la seria Rocky, la filme biografice (Ali) şi până la producţii premiate sau nominalizate la Oscar (Million Dollar Baby, The Fighter, The Wrestler, Moneyball), cu toate ne-au suscitat din plin interesul.

Dar ia să vedem care dintre ele au ajuns în topul GLAMOUR al celor mai incitante 20 de filme despre sport.

PS: Suntem sigure că iubiţii noştri vor aprecia un maraton cinematografic care să le cuprindă pe măcar câteva dintre ele, nu-i aşa?!

Foto: www.outnow.ch

Tags:
, ,