Top 10 cele mai bune filme din 2013

Filme premiate la Festivalul de Film de la Cannes, pelicule considerate drept favorite la Oscar, producţii cu bugete imense ori filme fără pretenţii de blockbuster: la final de an tragem linie şi alegem dintre ele 10 cele mai bune filme ale lui 2013. Cine a intrat în top?

Filme premiate la Festivalul de Film de la Cannes, pelicule considerate drept favorite la Premiile SAG, Globurile de Aur sau Oscar, producţii cu bugete imense (şi efecte vizuale uimitoare) ori filme fără pretenţii de blockbuster: ca în fiecare final de an tragem linie şi ne alegem dintre ele toate favoritele.

La începutul anului am avut parte de un adevărat maraton al filmelor de Oscar: de la extraordinara peliculă a lui Quentin Tarantino, Django Unchained sau filmul plin de suspans al lui Kathryn Bigelow, Zero Dark Thirty şi până la Lincoln, Les Misérables şi The Impossible şi Beasts of the Southern Wild ((majoritatea peliculelor nominalizate la ediţia din 2012 a Premiilor Academiei Americane de Film au avut premiera în lunile ianuarie şi februarie).

Au urmat apoi filmele din selecţiile Festivalurilor de la Berlin şi de la Cannes (La Vie d’Adèle, The Bling Ring, Inside Lleweyn Davis), blockbusterele de rigoare (Man of Steel, The Hunger Games: Catching Fire, Iron Man 3) şi peliculele mult-aşteptate ale anului (Blue Jasmine, Gravity, The Great Gatsby).

Dintre toate am selectat pentru voi cele mai bune 10 filme ale lui 2013. Află cine a intrat în top în galeria foto alăturată.

Foto: www.outnow.ch