predictii-premiile-oscar-2018

Predicții pentru premiile Oscar 2018

Odată ce au fost anunțate mult așteptatele nominalizări la premiile Oscar 2018, noi am și început să discutăm și să ne alegem favoriții. A fost un an variat și plin de surprize pentru cinematografie (cu siguranță ne așteaptă mult mai multe și în seara ceremoniei) – așadar, iată care sunt predicțiile noastre pentru premiile Oscar 2018. 

Anul acesta printre cei nominalizați la Oscar sunt atât veterani ai Hollywood-ului, cât și nume care caută să se afirme. Regizorii nominalizați în anii trecuți precum Christopher Nolan, Joe Wright, Paul Thomas Anderson și Steven Spielberg au revenit cu producții ca „Dunkirk” care a adunat opt nominalizări, „Darkest Hour” și „Phantom Thread” cu câte șase nominalizări fiecare sau „The Post” cu două nominalizări.

Festivalul de film Sundance a lansat drama romantică „Call Me By Your Name” a lui Luca Guadagnino, film care s-a bucurat de mare succes printre critici. Un alt film îndrăgit la Sundance este și „The Big Sick” care cu o distribuție impresionantă, a fost printre preferatele publicului.

Filmul “Get Out” aduce aminte de producțiile lui Hitchcook și reușește să se îndepărteze de stereotipurile genului horror.

Printre regizorii care caută să se afirme este Greta Gerwig, cea care a scris și regizat filmul „Lady Bird”, un adevărat succes la Globurile de Aur. Nominalizată la Oscaruri este și drama lui Martin McDonagh – povestea unei femei care se luptă cu șeriful orașului în care trăiește pentru a scoate la lumină adevărul despre tragedia fiicei ei – „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Am lăsat la sfârșit fantasticul și romanticul film al lui Guillermo del Toro, „The Shape of Water” care anul acesta este nominalizat la 13 categorii și  este deja marele câștigător al Globurilor de Aur.

Deși cel din urmă are cele mai mari șanse să câștige cel important premiu al serii, noi îi ținem pumnii dramei de război „Dunkirk”, un film cu adevărat excepțional.

predictii-premiile-oscar-2018

Cel mai bun film

Cine o să câștige:

„The Shape of Water”

„Dunkirk”

Ceilalți nominalizați:

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

„Get Out”

„Lady Bird”

„Darkest Hour”

„Phantom Thread”

„Call Me By Your Name”

„The Post”

predictii-premiile-oscar-2018

Ultimii câțiva ani ne-au dovedit că regizorii care oferă posibilități și dimensiuni nelimitate în producțiile lor sunt recompensați, de exemplu Ang Lee pentru „Life of Pi”, Alfonso Cuaron pentru „Gravity” sau A.G. Inarritu pentru „The Revenant”. Totuși, Academia susține și talentele tinere cum a făcut-o anul trecut când Barry Jenkins a câștigat marele premiu cu drama „Moonlight”.

Pentru prima dată nominalizați pentru regie, Guillermo del Toro si Christopher Nolan au cele mai mari șanse să câștige premiul. Judecând după succesul avut la Globurile de Aur, Guillermo del Toro o să plece acasă cu mult râvnita statuietă. însă noi ne-am dori să câștige Christopher Nolan, cel care a impresionat cu detaliile din fiecare scenă a filmului și prin stilul său meticulos de a regiza.

Greta Gerwig („Lady Bird”) este abia a 5-a femeie nominalizată pentru acest premiu. O apariție oarecum surprinzătoare este Jordan Peele (thrillerul „Get Out”) dar care a avut un sezon de premii foarte bun.

Cel mai bun regizor

Cine o să câștige:

Guillermo del Toro („The Shape of Water”)

Ceilalți nominalizați:

Christopher Nolan („Dunkirk”)

Paul Thomas Anderson („Phantom Thread”)

Jordan Peele („Get Out”)

Greta Gerwig („Lady Bird”)

predictii-premiile-oscar-2018

 

Există un singur favorit să câștige premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal și acela este Gary Oldman cu rolul neînfricatului prim-ministru Winston Churchill, cel care a înfrânt Germania nazistă cu puterea cuvintelor sale.

Mai este nominalizat și preferatul industriei de film, Denzel Washington („Roman J. Israel, Esq.”), cât și tinerii Daniel Kaluuya („Get Out”) și Timothée Chalamet („Call Me By Your Name”). Noi ne bucurăm pentru nominalizarea celui din urmă și o să-i urmărim cu mare interes cariera promițătoare.

Este pentru a șasea oară și probabil ultima dată când o să fie nominalizat Daniel Day-Lewis („Phantom Thread”). Actorul a anunțat că este ultimul său rol, urmând să se retragă din actorie.

Cel mai bun actor într-un rol principal

Cine o să câștige:

Gary Oldman („Darkest Hour”)

Ceilalți nominalizați:

Timothée Chalamet („Call Me By Your Name”)

Daniel Day-Lewis („Phantom Thread”)

Daniel Kaluuya („Get Out”)

Denzel Washington („Roman Israel, Esq.”)

 

predictii-premiile-oscar-2018

 

Concurența este foarte mare în categoria care o să premieze cea mai bună actriță într-un rol principal.

Câștigătoarea premiului pentru rolul din „Fargo”, Frances McDormand, are toate șansele să adauge colecției încă o statuietă. Rolul mamei îndurerate care luptă să îl găsească pe cel care i-a violat și ucis fiica este destul de puternic să îi ofere un mic avantaj în fața celorlalți.

Nominalizată în anii trecuți pentru rolul din „Blue Jasmine”, Sally Hawkins ne-a fermecat în „The Shape of Water”. Noi îi ținem pumnii și ne-ar bucura să câștige!

Saoirse Ronan („Lady Bird”) este nominalizată pentru a treia oară la Oscaruri, dar să câștige o să-i fie la fel de greu precum ne este nouă să îi pronunțăm numele.

Margot Robbie a uimit atât criticii, cât și publicul cu rolul ei din „I, Tonya” și ne bucurăm pentru nominalizarea ei.

Steven Spielberg, Tom Hanks si Meryl Streep sunt preferații Academiei orice ar fi, iar când a fost anunțată colaborarea lor, mulți au văzut filmul „The Post” ca favorit al premiilor de anul acesta. În ciuda acestui fapt, a reușit să adune doar două nominalizari. Meryl Streep este nominalizată pentru a 21-a oară, dar șansele ei ca anul acesta să țină un discurs pe mult râvnitul podium sunt destul de mici.

Cea mai bună actriță într-un rol principal

Cine o să câștige:

Frances McDormand („Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri”)

Ceilalți nominalizați:

Sally Hawkins („The Shape of Water”)

Margot Robbie („I, Tonya”)

Saoirse Ronan („Lady Bird”)

Meryl Streep („The Post”)

predictii-premiile-oscar-2018

 

Categoriile care premiază cei mai buni actori în roluri secundare sunt de obicei o rampă bună de lansare pentru actorii tineri sau debutanți. Anul acesta este rândul cântăreței Mary J. Blige să se bucure de atenția criticilor, după rolul din drama „Mudbound” produsă de Netflix.

La fel ca la Globurile de Aur, marea luptă se dă între actrițele care au intepretat roluri oarecum asemănătoare în filmele „Lady Bird” și „I, Tonya”.

Noi am vrea să avem parte de o surpriză, ca de exemplu să o vedem pe Mary J. Blige pe podium. Rămâne de văzut!

Cea mai bună actriță în rol secundar

Cine o să câștige:

Allison Janney („I, Tonya”)

Laurie Metcalf („Lady Bird”)

Ceilalți nominalizați:

Mary J. Blige („Mudbound”)

Lesley Manville („Phantom Thread”)

Octavia Spencer („The Shape of Water”)

predictii-premiile-oscar-2018

 

 

Anul acesta rolurile care au adus nominalizări au fost destul de variate. După succesul avut la Sundance, suntem uimite că drama „Call Me By Your Name” nu se află pe listă. Ne-a fost simpatic Willem Dafoe în „The Florida Project”. dar șansele lui să câștige sunt destul de mici, chiar dacă a fost laudat la SAG, Globurile de Aur și Cannes.

Nu ne-au impresionat Woody Harrelson în „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, presonajul lui fiind puțin fortat și nici Richard Jenkins în „The Shape of Water”.

Este de apreciat efortul lui Christopher Plummer în „All the Money in the World” care a preluat rolul de la Kevin Spacey. A avut extrem de puțin timp să se pregătească și totuși a avut o reprezentație demnă de aplauze.

Judecând după cât de popular este în ultima vreme, mai mult ca sigur câstigatorul premiului pentru cel mai bun actor va fi Sam Rockwell („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”). Ne-a convins mai bine săptămânile trecute când a fost gazda show-ului Saturday Nigh Live.

Cel mai bun actor în rol secundar

Cine o să câștige:

Sam Rockwell („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”)

Ceilalți nominalizați:

Willem Dafoe („The Florida Project”)

Woody Harrelson („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”)

Richard Jenkins („The Shape of Water”)

Christopher Plummer („All the Money in the World”)

predictii-premiile-oscar-2018

 

Vezi și lista completă a nominalizaților la Premiile Oscar 2018, aici.

Vezi cum a arătat dineul dat în cinstea nominalizaților la premiile Oscar, aici.

Ediția cu numărul 90 a galei de decernare a premiilor va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, începând cu ora 01:30 (ora României).

 

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com