Interviu cu Superman

Amuză-te cu un scurt interviu cu simpaticul Henry Cavill, noul Superman în cel mai recent film de pe marile ecrane, „Man of Steel“.

Amuză-te cu un scurt interviu cu simpaticul Henry Cavill, noul Superman în cel mai recent film de pe marile ecrane, „Man of Steel“.

Muzica joacă o parte importantă în acest film. Ce muzică ar exista pe playlistul lui Superman? Ce ar asculta astfel încât să se simtă… supererou?

E o întrebare foarte bună. Probabil ceva compus special de Hans Zimmer (compozitor german de muzică de film – n.red.). Gladiator (râde). Cred că acesta e însă în playlistul lui Russell Crowe.

Există o grămadă de efecte speciale digitale în film. Cum s-au realizat scenele în care zbori?

Ei bine, pentru scenele de zbor am avut nevoie de o mulţime de repetiţii. Au fost două părţi, de fapt: una în care am stat lungit pe burtă, într-un dispozitiv special, iar în faţa mea era un ecran verde care se mişca, şi o alta în care eram pur şi simplu suspendat pe nişte cabluri la 15 metri înălţime. Practic, acolo toate mişcările mele erau controlate de altcineva. Iar acesta a fost un moment care m-a făcut să mă simt mai aproape de zbor şi de Superman.

Henry, în ziua de astăzi toată lumea vorbeşte despre „icon-uri“. Însă Superman este chiar un simbol. Ai simţit vreun fel de responsabilitate interpretându-l?

Atunci când joci un astfel de personaj, nu încerci să fii tu acel „simbol“. Iar responsabilitatea este enormă: chiar contează cum vei intra în pielea personajului. Chiar şi faptul că trebuia să îl joc pe Superman m-a mobilizat suficient încât să trag de mine şi mai mult la sala de forţă. Când îmi venea să cedez, îmi spuneam: „Trebuie să arăt ca Superman; o mulţime de oameni aşteaptă de la mine să arăt ca un supererou“. Iar asta mă motiva să fac câteva flotări în plus.

Clark îşi petrece toată viaţa evitând luptele; şi totuşi, ajunge într-un punct în care nu are altă opţiune. Ce crezi că se întâmplă în mintea lui? Cum trece peste asta?

A trecut perioada în care primea sfaturi înţelepte de la Jor-El. A venit momentul în care chiar trebuie să-şi testeze limitele. Aşa că, atunci când ajunge la luptă, nu mai are alte opţiuni: trebuie pur şi simplu să răspundă provocării şi să lupte.

Ai împrumutat câte ceva de la ceilalţi actori care l-au interpretat pe Superman?

Nu. Am vrut să interpretez rolul în stilul meu; aşa că m-am dus direct la sursă, şi anume la benzile desenate. Am vrut ca personajul meu să nu fie influenţat de celelalte interpretări.

În film, Jor-El spune „Trebuie să le dai speranţă“. Expresia favorită a lui Harvey Milk (activist luptător pentru drepturile minorităţilor) era „Este necesar să le dai speranţă“. Şi am senzaţia că un personaj ca Superman vorbeşte în numele celor care nu-şi găsesc locul în lume, celor care sunt diferiţi, celor marginalizaţi.

E adevărat, însă Superman nu e doar un purtător de cuvânt al celor oprimaţi; el vorbeşte în numele tuturor. Cu toţii avem nevoie de speranţă, nu contează în ce secol trăieşti, în ce stadiu al vieţii tale te afli, dacă ai trecut sau nu printr-o tragedie. Există doar speranţa că totul va fi OK în cele din urmă. Şi, chiar dacă trecem printr-o tragedie sau avem parte de dezastre, speranţa e cea care rămâne. Aşa că nu cred că Superman e doar reprezentantul celor singuri sau a celor marginalizaţi; el ne reprezintă pe fiecare dintre noi.

Foto: MediaPro Pictures

adina.popescu
adina.popescu@ringier.ro