Filme de Crăciun - Singur acasă este o comedie de Crăciun absolut savuroasă

Filme de Crăciun – 15 pelicule de care nu ne vom plictisi vreodată

Sărbătorile de iarnă, oh, ne plac la nebunie! Cadouri, veselie, zăpadă, dulciuri şi distracţie nebună alături de prietenii dragi! Zău aşa, cum să nu iubim acest sezon plin de farmec? Iată o colecție de 15 filme de Crăciun de care nu te poți plictisi și pe care le poți revedea de sărbători.

Deşi este o perioadă destul de agitată, pentru cele care îşi doresc un moment de relaxare (între împodobirea bradului şi o sesiune de shopping festiv) în compania unui film de Crăciun foarte simpatic, GLAMOUR v-a pregătit o selecţie a celor mai tari pelicule de văzut şi revăzut în fiecare iarnă.

Trebuie să recunoaştem: nu ne vom plictisi niciodată de aceste filme absolut magice. Am putea urmări la nesfârşit aventurile lui Kevin McCallister din „Home Alone“, care îşi petrece sărbătorile într-un mod inedit: le întinde tot felul de capcane unor infractori care încearcă să-i jefuiască locuinţa şi se distrează copios pe seama acestora. Şi chiar şi răutăciosul Grinch, spiriduşul verde care urăşte Crăciunul, ajunge să fie cucerit de această sărbătoare.

Filme de dragoste de Crăciun

 

SERENDIPITY este o poveste de dragoste care îi are ca protagonişti pe Kate Beckinsale şi John Cusack. Doi străini se întâlnesc într-un magazin de cadouri pentru Crăciun absolut întâmplător şi sunt fermecaţi unul de celălalt. Cu toate acestea, fiecare are o relaţie stabilă şi decid să nu lase lucrurile să meargă mai departe. Numai că ceea ce nu ştiu ei este că destinul are planuri mari pentru adevăratele suflete pereche.

JACK FROST este un film în care pluteşte magia Crăciunului. Jack (Michael Keaton) este un cântăreţ care stă mai tot timpul pe drumuri. De Crăciun, el se grăbeşte să ajungă la familia sa, însă face un accident de maşină şi moare. Un an mai târziu, Jack se întoarce la soţia (Kelly Preston) şi la fiul lor, Charlie (Joseph Cross), sub forma unui… om de zăpadă.

Comedii de Crăciun

HOME ALONE şi HOME ALONE 2: LOST IN NEW YORK sunt două dintre cele mai îndrăgite filme de Crăciun din toate timpurile. Kevin McCallister (Macaulay Culkin) este un puşti năzdrăvan care îşi petrece sărbătorile de unul singur. El reuşeşte să le ţină piept hoţilor care încearcă să îi spargă casa şi să se amuze pe seama lor.

ELOISE AT THE PLAZA şi ELOISE AT CHRISTMAS TIME sunt două comedii absolut spectaculoase care vă vor însenina sărbătorile. Eloise (Sofia Vassilieva) pare a fi echivalentul feminin al lui Kevin McCallister din „Home Alone“. Năstruşnică, plină de energie şi amuzantă, Eloise le dă peste cap viaţa angajaţilor şi a clienţilor hotelului Plaza din New York.

FOUR CHRISTMASES este o poveste haioasă care îi are în centru pe Kate (Reese Witherspoon) şi Brad (Vince Vaughn), un cuplu care încearcă să scape de povara unui Crăciun în familie şi să plece în Fiji. Din nefericire pentru cei doi, zborul se anulează din cauza condiţiilor meteorologice, iar ei sunt nevoiţi să îşi viziteze părinţii divorţaţi şi să facă patru vizite în ziua de Crăciun.

RICHIE RICH’S CHRISTMAS WISH ne învaţă că, oricât de mulţi bani ar avea un om, fericirea nu poate fi cumpărată. Richie Rich (David Gallagher) este un copil foarte bogat, căruia părinţii îi oferă absolut tot ce îşi doreşte. Cu toate acestea, simte că nu se poate bucura pe deplin de copilărie. Într-un moment de rătăcire, Richie îşi doreşte să nu se fi născut niciodată, iar dorinţa lui se îndeplineşte într-un mod surprinzător.

SANTA WHO? este povestea plină de peripeţii a lui Moş Crăciun (Leslie Nielsen). Din greşeală, acesta alunecă de pe sanie şi se loveşte la cap. În urma acestui nefericit accident, Moşul îşi pierde memoria. Însă el trebuie să îşi amintească cine este şi care este misiunea lui înainte ca sărbătoarea de Crăciun să fie compromisă.

În HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS, Jim Carrey îl interpretează pe răutăciosul spiriduş care urăşte sezonul cadourilor şi al veseliei. În momentul în care îşi dă seama câtă bucurie le aduce oamenilor Crăciunul, Grinch îşi schimbă atitudinea şi începe să înţeleagă spiritul acestei sărbători.

În SANTA BABY, Mary Class (Jenny McCarthy) este fiica lui Moş Crăciun, care trebuie să îi ţină locul tatălui ei cât timp acesta este bolnav. Fără să ştie foarte multe despre cum merg lucrurile la Polul Nord, aceasta trebuie să mobilizeze la timp pentru a salva Crăciunul.

Comedii de familie, de Crăciun

DECK THE HALLS este o comedie de Crăciun ideală pentru întreaga familie. Steve Finch (Matthew Broderick) este cel mai mare fan al Crăciunului. El decorează casa, dă startul colindelor şi veghează la respectarea tradiţiilor. Lucrurile se schimbă în momentul în care în cartierul său apare un nou vecin, Buddy Hall (Danny DeVito), care îi face concurenţă. De aici şi până la un Crăciun cu scântei nu mai este decât un singur pas.

CHRISTMAS WITH THE KRANKS este o comedie de familie absolut savuroasă. Nora (Jamie Lee Curtis) şi Luther Krank (Tim Allen) hotărăsc să îşi petreacă primul Crăciun fără fiica lor într-un mod inedit. Cei doi vor să plece într-o vacanţă exotică în Caraibe şi încep să facă tot felul de economii. Însă planul lor este dat peste cap în momentul în care Blair, fiica acestora, îi anunţă în Ajunul Crăciunului că vine acasă de sărbători împreună cu logodnicul său.

A CHRISTMAS CAROL, ecranizarea din 2009 a lui Robert Zemeckis, i-a reunit pe Jim Carrey, Colin Firth, Robin Wright şi Gary Oldman. Filmul are la bază povestea avarului Ebenezer Scrooge, scrisă de Charles Dickens. Scrooge (Jim Carrey) este un bătrân solitar şi morocănos, care primeşte vizita celor trei fantome: Fantoma Crăciunului Trecut, Fantoma Crăciunului Prezent şi Fantoma Crăciunului Viitor. În urma acestor întâmplări, el realizează cât de rău este să fii tot timpul posomorât şi singur şi reuşeşte să îşi schimbe atitudinea.

Filme de tip dramă, de Crăciun

NÖEL este o dramă cu Susan Sarandon, Paul Walker, Penélope Cruz, Alan Arkin şi Robin Williams. Filmul prezintă legăturile care se formează între cinci străini în preajma Crăciunului.

MIRACLE ON 34TH STREET (1994) este un remake al filmului original din 1947. Dorey Walker (Elizabeth Perkins) şi fiica sa, Susan (Mara Wilson), sunt singurele care nu cred deloc în spiritul Crăciunului. În momentul în care Dorey este nevoită să angajeze un om pe post de Moş Crăciun pentru magazinul ei, aceasta îl alege pe Kris Kringle (Richard Attenborough), un om care se consideră adevăratul Moş Crăciun.

THE CHRISTMAS COTTAGE este o dramă despre devotament şi pasiune pentru artă. Pictorul Thomas Kinkade (Jared Padalecki) se întoarce de la facultate în vacanţa de Crăciun şi descoperă că mama sa este pe cale să îşi piardă casa. Tânărul va descoperi că talentul său, pictura, este cheia rezolvării acestei probleme, care va uni o întreagă comunitate în prag de sărbători.

 

Oricare ar fi alegerea voastră, un lucru este sigur: oferta cinematografică este foarte variată. De la comedii spumoase la drame romantice impresionante, filmele de Crăciun vor fi la putere în această iarnă.

Trage un ochi prin galerie, pentru imagini din filmele favorite ale sezonului. Pick and choose!

Foto: outnow.ch

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro