Lars von Trier, Borat mankini și Gaspard Noe, Cele mai mari scandaluri din istoria Festivalului de la Cannes

Cele mai mari scandaluri din istoria Festivalului de la Cannes

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes are loc între 8 și 19 mai 2018. De-a lungul a șapte decenii, festivalul și-a construit reputația că nu îi este teamă deloc de controversă, ceea ce înseamnă că este timpul pentru o retrospectivă a celor mai mari scandaluri din istoria Festivalului de la Cannes.

Retrospectivă: cele mai mari scandaluri de la Festivalul de Film de la Cannes

Huiduielile și glumele răutăcioase din partea publicului, care nu întârzie să apară de fiecare dată când un film nu întâlnește standardele înalte ale festivalului, au devenit o adevărată tradiție pentru Cannes.

Anul acesta festivalul împlinește 71 de ani. De-a lungul timpului, festivalul s-a dovedit a fi locul perfect pentru începuturile unor povești de dragoste – atunci când Prințul Rainier a sedus-o pe Grace Kelly sau când Brigitte Bardot a flirtat cu Kirk Douglas și nu în ultimul rând, când Ryan Gosling a legat o prietenă strânsă cu Nicolas Winding Refn, dar și locul perfect pentru certuri, mustrări și scandaluri. Ne vine greu să uităm când Lars Von Trier a spus despre el că este nazist, fapt care i-a adus titlul de „persona non grata” și i s-a interzis să mai participe vreodată la Cannes.

Intră în galerie și vezi care au fost cele mai mari scandaluri de la Festivalul de Film de la Cannes.

Citește mai multe și despre cea mai recentă controversă, aici.

Foto: Northfoto

 

 

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com