Cele mai bune filme din 2014 (până acum)

A trecut abia jumătate din acest an şi deja avem câteva preferate pe lista celor mai bune filme ale anului. Tu le-ai văzut deja pe toate?

A trecut abia jumătate din acest an iar primele topuri cu cele mai bune filme ale lui 2014 au început să apară. Este şi cazul topului întocmit de curând de editorul publicaţiei TIME, Richard Corliss, care a ales zece dintre cele mai bune pelicule ale acestui început de an, de la filme indie la animaţii şi blockbustere cu încasări uriaşe.

Aşa cum preconizează şi Corliss, a doua jumătatea a anului va fi cu atât mai plină de pelicule valoroase întrucât marile case de producţie îşi vor lansa de acum înainte filmele cu pretenţii la Oscar şi Globurile de Aur.

Iată mai jos cum arată topul întocmit de TIME:

1. Grand Budapest Hotel
2. The LEGO Movie             
3. Jodorowsky’s Dune
4. Captain America: The Winter Soldier
5. Only Lovers Left Alive
6. Noah
7. Night Moves
8. Edge of Tomorrow
9. Stranger by the Lake
10. 300: Rise of an Empire

Suntem perfect de acord cu deţinătorul primului loc, filmul lui Wes Andersen fiind una dintre producţiile care ne-a cucerit fără drept de apel în acest început de an, dar şi cu pelicula Only Lovers Left Alive în regia lui Jim Jarmusch.

Vrei să vezi şi restul peliculelor pe care pariem anul acesta? Fie că au fost lansate deja în cinematografie ori am avut ocazia să le vedem în festivalurile acestui an în galeria foto veţi descoperi alte pelicule excelente ale lui 2014. 

Foto: www.outnow.ch