8-seriale-hbo-pe-care-le-asteptam-2018

8 producții originale HBO pe care le așteptăm în 2018

Poate că Game of Thrones nu se întoarce până în 2019, dar HBO știe cum să umple spațiul gol rămas anul acesta. Iată 8 seriale HBO pe care le așteptăm în 2018.

Paterno

Data de lansare: TBA 2018
Regie: Barry Levinson
Scenariști: Debora Cahn, John C. Richards, and David McKenna
Distribuție: Al Pacino, Riley Keough, Kathy Baker, Annie Parisse, Steve Coulter

Au trecut numai șase ani de când antrenorul de fotbal Joe Paterno al Penn St. – unul dintre cei mai buni antrenori de fotbal din istorie – a fost concediat din cauză că nu a dezvăluit informații despre abuzul constant al antrenorului-asistent Jerry Sandusky față de minorii din echipe. Paterno a murit la scurt timp după concediere. Având în vedere că subiectul încă e proaspăt în mințile multora, HBO a decis că un film despre scandal n-ar strica nimănui.

Sharp Objects

 

Data lansării: Vara lui 2018
Regie: Jean-Marc Vallee
Scenariști: Marti Noxon, Gillian Flynn
Distribuție: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina

Nu-i nici măcar un lucru legat de „Sharp Objects” care să nu fie interesant, așa că vom începe cu premisa. Un jurnalist axat pe cercetarea crimelor care tocmai ce-a ieșit dintr-un spital psihiatric se întoarce în orașul ei natal pentru a investiga uciderea a două fete. Dacă ăsta nu-i un twist interesant, aflați că vine de la Gillian Flynn, cea care a scris „Gone Girl” și „Dark Places”.

Room 104, sezonul 2

Data lansării: Va fi anunțat, 2018
Creatori: Mark Duplass, Jay Duplass
Distribuție: Rămâne să fie decisă.

Primul sezon din „Room 104” a fost mai mult un experiment. Mark și Jay Duplass au construit o serie antologică care permite unei arii de voci să spună povești noi, imprevizibile în fiecare săptămână. Toate episoadele sunt diferite, cu excepția locației: o cameră dintr-o barcă de dimensiuni mici.

Insecure, sezonul 3

Data lansării: Va fi anunțat, 2018
Creatori: Issa Rae, Larry Wilmore
Distribuție: Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis, Lisa Joyce

„Insecure” a fost chiar mai bun cu al doilea sezon. Comedia de o jumătate de oră a Issei Rae devine din ce în ce mai amuzantă și mai perspicace. E frustrant că premiile pentru televiziune încă nu l-au luat în considerare, dar fanii sunt din ce în ce mai încântați de ce văd.

Big Little Lies, sezonul 2

Data lansării: TBA
Regie: Andrea Arnold
Scenarist: David E. Kelley
Distribuție: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep

Uite, știm că și voi sunteți îngrijorați: „Big Little Lies” a fost o serie limitată excelentă cu un final memorabil. E deja aclamat universal, însă având în vedere personajele care să întorc, ar fi păcat ca show-ul să nu continue. Nicole Kidman și Reese Witherspoon se întorc, atât în calitate de actrițe, cât și drept producătoare. Scenaristul principal, David E. Kelley se întoarce și el, iar restul distribuției este în negociere. Schimbul lui Jean Marc Vallee cu Andrea Arnold e unul palpitant, deoarece am văzut deja ce poate face pe marele ecran.

True Detective, sezonul 3

Data lansării: Urmează să fie anunțat
Regie: Jeremy Saulnier, Nic Pizzolatto
Scenarist: Nic Pizzolatto
Distribuție: Mahershala Ali, Carmen Ejogo

Semaforul arăta verde în luna august a anului trecut când HBO a anunțat că Mahershala Ali va fi protagonistul celei de-a treia serii True Detective. Aceasta va fi regizată de Nic Pizzolatto și Jeremy Saulnier. În noiembrie, rețeaua a confirmat că Carmen Ejogo („The Girlfriend Experience”) li se va alătura. Există zvonuri confirm cărora producția ar începe în această primăvară, făcând probabilă o lansare în toamna-iarna lui 2018.

Chernobyl

Data lansării: Urmează să fie anunțat
Regie: Johan Renck
Scenarist: Craig Mazin
Distribuție: Jared Harris

Iată încă una care probabil că nu-și va încheia producția în 2018, însă aceasta trebuie să înceapă în această primăvară cu seria-limitată de cinci părți. „Chernobyl” îl va avea în rolul principal pe Jared Harris ca Valery Lagasov, un om de știință din Uniunea Sovietică care a fost ales de Kremlin să investigheze dezastrul nuclear din 1986 care a avut ca rezultat 46 de morți și rămâne una dintre uriașele catastrofe făcute man-made din istoria omenirii.

Watchmen

Data lansării: Urmează să fie anunațat
Creator: Damon Lindelof
Distribuție: Urmează să fie anunțat

Având în vedere că HBO nici măcar nu a luat sub egida sa în mod oficial seria, e cam mult de așteptat pentru 2018. Dar lucrurile se mișcă destul de repede, având în vedere că Lidelof urmează să înceapă să scrie pilotul în decembrie. După cât de bine i-au mers lucrurile cu ultima creație prin HBO și cât de mult are nevoie „Watchmen” de o adaptare decentă pentru ecrane, vom urmări acest proiect îndeaproape.

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com