5 lucruri de știut despre Greta Gerwig, regizoarea nominalizată la Oscaruri

Greta Gerwig se găsește momentan printre cele mai iubite personalități din lumea filmului independent. Este muncitoare, are o personalitate care debordează energie și entuziasm, și nu se lasă cu una, cu două când își pune ceva în plan. Bineînțeles că se găsește și în lista noastră de personalități pe care le iubim. Iată 5 lucruri de știut despre Greta Gerwig, regizoarea nominalizată la Oscaruri.

Genul Mumblecore

Cunoscută pentru munca ei în lumea filmelor independente, specialitatea ei poartă numele de „Mumblecore” (da, și noi am citit cuvântul ca Dumbledore) – cu buget mic, improvizație la greu, plin de dialog, Greta Gerwig a optat până acum cu partenerul ei de viață să facă numai filme în care interacțiunea cât și imaginile de învârtesc în jurul dialogului.

Nominalizarea pentru Cel mai bun regizor

Este a cincea femeie care a fost vreodată nominalizată pentru premiul „Cel mai bun regizor”, iar în cazul în care va câștiga cu „Lady Bird”, va fi și cea mai tânără.

Îi place să danseze

Dansatoare de la o vârstă fragedă, mișcările ei fabuloase în stilul spiritului ei liber au atras atenția trupei Arcade Fire, care au distribuit-o în video-ul pentru melodia lor, Afterlife, regizat de Spike Jonze. În video, cântă la un microfon invizibil, lovește și alungă tristețea lăsată în urmă de o despărțire.

Russell Brand, fostul ei crush

Greta a avut un crush pe colegul ei de platou, Russell Brand în timp ce filmau „Arthur” în care mai apăreau el și Helen Mirren, însă ea era de mult împreună cu iubitul ei regizor – din 2011 încoace.

Lady Bird

Lady Bird a fost până recent cel mai bine recenzat film de pe Rotten Tomatoes, cu un scor de 100% (fanii vuiesc de supărare de când a scăzut la 99%), statut până de curând ținut de animația „Toy Story 2”. Lady Bird este primul lungmetraj al regizoarei.

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com