10 filme de văzut la Festivalul de Film Bucureşti (BIFF)

Până să ne săturăm de filme bune la cea de-a XIII-a ediţie a TIFF, săptămâna care urmează avem un nou motiv de bucurie: începe cel mai important festival cinematografic din Capitală – Festivalul de Film Bucureşti (BIFF). Din selecţia excelentă de anul acesta am ales 10 filme pentru care trebuie să îţi faci timp.

Până să ne săturăm de filme bune la cea de-a XIII-a ediţie a TIFF (între 30 mai şi 8 iunie în Cluj), săptămâna care vine avem un nou motiv de bucurie: începe cel mai important festival cinematografic din Capitală – Festivalul de Film Bucureşti (BIFF).

Startul filmelor bune se dă miercuri seară, pe 26 martie, odată cu proiecţia în premieră a filmului La grande belezza, pelicula câştigătoare de Oscar a lui Paolo Sorrentino. Şi festinul cinematografic nu se opreşte aici! Până pe 2 aprilie la Cinema Studio, MŢR, Elvira Popescu şi noua sala a Institutului Cervantes vedem filme bune pe bandă rulantă, de la pelicule premiate la festivaluri prestigioase (Cannes, Sundance, Berlin, Sarajevo) la proiecţii speciale (filme precum Belle Vie, Bethleem, C.R.A.Z.Y, versiunea integrală, restaurată digital a peliculei Lawrence of Arabia, celebrul Magnolia, în memoria regretatului Philip Seymour Hoffman şi Stop Making Sense, filmul-concert Talking Heads regizat de Jonathan Demme de la a cărui premieră se împlinesc 30 de ani). Detalii despre toate filmele din selecţie şi despre proiecţiile în premieră pe http://b-iff.ro/ – în curând şi programul).

Din selecţia excelentă de anul acesta am ales 10 filme pentru care trebuie să îţi faci musai timp. Intră în galeria foto pentru a le descoperi şi, nu uita, de miercuri ne vedem în sala de cinema!

Foto: www.outnow.ch