Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: 5 piese de neratat

2 600 de artiști și invitați, peste 430 de spectacole și evenimente produse în 70 de țări ale lumii, susținute în 68 de spații de joc: am spune că bilanțul celei de-a XXIII-a ediții de FITS sună impresionant, nu-i așa?

Faptul că vom fi la Sibiu între 10 și 19 iunie este o certitudine. Dilema din fiecare an? Ce piese și evenimente să alegem dintr-un program atât de vast! Cu acest gând în minte, am făcut un scurt top cinci al spectacolelor de neratat.

1. The Marriage of Maria Braun, piesa regizată de Thomas Ostermeier, director artistic la Schaubühne Berlin, este o adaptare după al 38-lea film a lui Rainer Werner Fassbinder și spune povestea lui Hermann și Maria Braun, un cuplu care se căsătorește în timpul celui de-al doilea Război Mondial, într-o primărie care tocmai fusese lovită de o bombă.
2. Premiata piesă Shukshin’s Stories a celebrei companii rusești State Theatre of Nations.
3. Carillon – The Flight of Time, un spectacol asemenea unei călătorii în timp, care va deschide această ediție a festivalului.
4. Yama, un spectacol creat de Scottish Dance Theatre (companie unică în Regatul Unit, care abordează, fără frică, o metodă riscantă de a crea dansuri), împreună cu renumitul coregraf și dansator belgian, Damien Jalet.
5. Wrapped, prezentat de compania israeliană de dans Inbal Pinto & Avshalom Pollak Dance Company.
Detalii despre bilete și program pe sibfest.ro.

Pe lista invitaților speciali

Unul dintre cele mai frumoase lucruri la fiecare ediție de FITS?

Străzile Sibiului se transformă într-un adevărat decor al întâlnirilor deosebite: spectacole de stradă și evenimente speciale sunt programate în fiecare zi a festivalului iar anul acesta s-ar putea să îți bei cafeaua alături de invitați celebri precum Tim Robbins (actorul hollywoodian premiat cu Oscar, ce va veni la Sibiu ca regizor al spectacolului A Midsummer Night’s Dream, realizat cu trupa The Actors’ Gang) sau Thomas Ostermeier,  unul dintre cei mai bine cotaţi regizori europeni ai momentului.

Detalii despre bilete și program pe http://www.sibfest.ro/

erika
erika.chivu@ringier.ro