Festivalul European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești la Timișoara

Livadă de vișini după Cehov, în montarea intensă a ucrainenilor de la Voskresinnia Theatre și Medio Monte, unperformance care a transformat în teatru pur instalația scenografică, muzica, arta video și literatura, sunt cele două spectacole care au dat startul celei de a doua etape a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești (FEST – FDR).

FEST – FDR continuă cu spectacole la fel de incitante: astăzi, de la ora 19, Dragoș Pop propune spectatorilor FEST-FDR o cură de râs în Cireada de pe tort, iar ziua se va încheia începând cu ora 22 cu un fabulos spectacol de teatru-circ al francezilor de la Underclouds Cie, Funambus, o poveste concentrată în tensiunea unei corzi pe care doi acrobați-actori evoluează.

Ziua de mâine, 11 iunie, readuce autobusul fabulos – Funambus, tot de la ora 22, precedat fiind de o întâlnire epocală cu Moromete și Cocoșilă – pe care spectatorii îi pot întâlni în spectacolul Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? în adaptarea lui Cătălin Ștefănescu și regia lui Alexandru Dabija. Două personaje celebre întrupate de doi actori la fel de cunoscuți: Marcel Iureș și George Mihăiță.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

mirela.ujica
mirela.ujica@glamour.ro