Desert cu ananas și sos de caramel

Dacă îți e poftă de dulce și vrei să încerci ceva nou, îți recomandăm să încerci această rețetă.  

Ingrediente (Pentru o porţie) Durata: 10 minute

  • 150 de grame de ananas,
  • un ou,
  • doi mililitri de ulei de susan,
  • 75 de mililitri de coniac,
  • 100 de grame de zahăr,
  • 150 de mililitri de smântână dulce,
  • 100 de grame de fulgi de porumb,
  • frişcă,
  • mentă.

Preparare

Se taie ananasul în felii groase şi se curăţă. Se perforează mijlocul feliei cu ajutorul unei forme (a noastră a fost o mini-inimă). Se bate oul cu o furculiţă, se adaugă coniacul şi uleiul de susan. Se dă ananasul prin acest amestec, apoi prin făină şi la final prin fulgii de porumb. Se pune la prăjit în ulei. Zahărul se caramelizează, se flambează cu puţin coniac şi se adaugă smântâna dulce. Se amestecă până când totul se transformă într-un sos caramel şi se dă de pe foc. Ananasul se pune pe farfurie, se fixează cu frişcă, se ornează cu mentă şi se serveşte cu caramel pe deasupra.

Detalii de culise

  • Ananasul este unul dintre fructele răcoritoare ale verii. În această combinaţie însă devină dulce şi crocant.

  • Foloseşte zahărul brun pentru sosul caramel. Va fi mai aromat, în nici un caz leşinător de dulce.

  • Menta va da o notă răcoroasă amestecului. Nu te sfii să o adaugi peste moţul de frişcă! În plus, e un detaliu care arată tare bine peste rondelele de ananas.

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro