Cum organizezi o petrecere surpriză?

Un interviu cu Annie Campbell, organizator de petreceri şi blogger pentru apresfete.blogspot.com.

Ce spune Annie Campbell, organizator de petreceri şi blogger pentru apresfete.blogspot.com. 

  1. Prima regulă: atunci când trimiţi invitaţiile e musai să specifici (chiar de mai multe ori şi dacă se poate cu bold şi majuscule!) că e o petrecere surpriză. E adevărat că cineva s-ar putea să dezvăluie acest „mic detaliu“ oricum, dar chiar dacă adevărul iese la lumină nu lăsa ca această indiscreţie să strice întreaga seară. Continuă totul conform planului – până la urmă toată ideea e să te distrezi alături de prietenii tăi, iar surpriza e doar un mic element al acestui plan.
  2. Pune-te serios pe plănuit. Pe invitaţie trebuie să precizezi o oră de sosire a invitaţilor şi o oră de sosire a invitatului de onoare – eu spre exemplu trişez adesea cam cu 15 minute tocmai ca să mă asigur că toată lumea va veni la timp. Scrie pe invitaţie şi un număr de telefon la care invitaţii pot suna sau da mesaje în cazul în care întârzie sau au întrebări, dar ai grijă ca acea persoană să nu fie fix omul cheie, cel care îi distrage atenţia sărbătoritului de la planul secret.
  3. Ia în calcul mărimea petrecerii. Gândeşte-te la persoana căreia îi faci această surpriză. Sunt persoane care adoră o petrecere grandioasă şi sunt persoane cărora nu le plac astfel de evenimente mari, dar cărora le plac totuşi surprizele. Dacă ai de-a face cu al doilea caz, dă-i persoanei respective întâlnire la un restaurant unde ai mai invitat alţi… şase prieteni, să spunem. Sau aranjează totul astfel încât să nimeriţi accidental peste prietenii voştri la un picnic ad-hoc ori la o partidă de bowling între amici.
  4. Ai milă. Soţul meu mi-a plănuit odată o petrecere surpriză, spunându-mi că ar trebui să mă duc să iau o prietenă de la ora de yoga. Eram îmbrăcată în echipamentul de sport, ceea ce nu a fost prea plăcut. Ideal, persoană sărbătorită ar trebui să ştie că mergeţi în oraş şi astfel îşi va alege un outfit cool, în care să se simtă bine oricum, chiar şi la un party surpriză!
  5. Plănuieşte un final grandios. Simplul fapt că dai o petrecere surpriză e fantastic dar pentru ca amintirea să fie cu adevărat memorabilă trebuie să mai fie un element surpriză. Spre exemplu, dacă aduci o persoană dragă dintr-un oraş sau o altă ţară, asta e mereu o surpriză foarte plăcută. Sau poţi să faci un album cu fotografii dragi. Recent am organizat o petrecere care a avut un număr de magie la final; la alta, copiii sărbătoritului au compus şi cântat un cântec. Pe scurt: ar trebui să existe mereu şi o a doua parte a surprizei.

Trucul care nu dă greş    
Ştiţi momentul acela de maxim suspans în care sărbătoritul păşeşte în cameră şi toată lumea strigă… „Surprizăăăă!“ Ei bine, după acel moment, lucrurile pot deveni un pic ciudate. Ar fi bine ca cineva să de-a drumul imediat la muzică şi ca paharele de şampanie (sau cocktailurile) să fie pregătite.

Interviu de Brooke Le Poer Trench; traducere şi adaptare Mirela Ujică; foto Guliver / Getty Images