10 lucruri esenţiale pe care trebuie să le ai în primul tău apartament

Rate lunare, comisioane, taxe peste taxe: să îţi cumperi chiar şi o mică garsonieră poate fi o misiune cu adevărat dificilă pentru noua generaţie de adulţi. Dacă ai reuşit însă să faci acest pas important şi eşti pe punctul de a încheia actele pentru prima ta garsonieră sau primul tău apartament, atunci e momentul perfect să te gândeşti cum o vei amenaja.

Şi cum suntem aproape sigure că nu ai un card cu descoperire nelimitată îţi spunem care sunt cele 10 lucruri esenţiale în care să investeşti atunci când te muţi în prima ta casă. Nu vom insista asupra mobilei, însă îţi vom dezvălui cele 10 lucruri pe care s-ar putea să le neglijezi şi care îţi vor face viaţa mai uşoară.

1. O canapea comodă. Şi extensibilă (asta dacă nu ai o cameră de oaspeţi). Vei petrece ore în şir stând în faţa calculatorului sau a televizorului, citind, ba chiar îţi vei chema şi prietenii să petreacă noaptea la tine, aşa că ai nevoie de o canapea care să reziste acestor probe. Plus: ai grijă să aibă huse detaşabile care se spală uşor la maşină şi să fie dintr-un material nepretenţios – catifeaua, deşi superbă, e tare riscantă.
2. Câteva rame în care să îţi pui fotografiile sau ilustraţiile tale favorite: nu ai idee cât de mult pot schimba întreaga ambianţă a locului. Poţi face singură colaje de fotografii sau de vederi din locurile pe care le-ai vizitat sau poţi cumpăra lucrările unui artist la început de drum. Pe www.atelieruldeprint.ro vei găsi o mulţime de lucrări superbe.
3. Primele tale ustensile de bucătărie, de la câteva farfurii, boluri, furculiţe, cuţite, linguriţe şi până la un ibric (dacă încă eşti, ca şi noi, fana delicioasei cafele la ibric) şi o tigaie de teflon în care să pregăteşti omletele pentru brunch-urile la care îţi vei invita prietenii.
4. Un coş de rufe cu capac. E unul dintre acele lucruri pe care ai spune că poţi să îl cumperi şi mai târziu… şi totuşi… ce faci cu lucrurile care urmează să fie spălate?!
5. Un set de pahare de vin. Pentru că după o zi lungă la birou sigur nu vei mai avea chef să găteşti. Soluţia noastră? Un platou franţuzesc cu câteva feluri de brânzeturi, biscuiţi săraţi, un măr şi un pahar cu vin.
6. O trusă de unelte. Sigur că vei apela la tatăl, fratele sau iubitul tău pentru orice mică defecţiune din casă, dar tot vei avea nevoie măcar de o şurubelniţă pe care să o ţii la îndemână.
7. Becuri în plus. Nu ştii niciodată când becul din baie se decide să te lase într-o beznă totală.
8. Câteva prosoape în plus. Pentru musafiri sau pentru momentele în care nu ai avut timp să speli rufele.
9. Aşternuturi din bumbac. Atunci când vine vorba despre aşternuturi, nu te zgârci: până la urmă trebuie să te bucuri de un somn cât mai plăcut în noua ta casă.
10. O oglindă înaltă în care te poţi vedea pe de-a-ntregul. Pentru că ştim cât de groaznic e să încerci să îţi asortezi perechea de stilettos cu rochia ta superbă în oglinda mică de la baie.

Foto: myscandinavianhome.blogspot.com

Adriana Matei
contact@misshypewit.com