De ce preferă milenialii să locuiască cu părinții lor

Locuitul cu părinții până la vârsta de 20-30 de ani nu mai este o rușine. Dimpotrivă, noua generație, milenialii, preferă să locuiască cu părinții lor decât să se mute cu partenerul de viață.

Da, poate fi o surpriză într-o țară unde la 18 ani suntem considerați majori și capabili de a lua decizii.

Însă dacă pe vremuri cei tineri visau ca după ce ating vârsta majoratului să-și întemeieze o familie și să aibă o locuință, generația nouă nu se gândește deloc la căsătorie. Din contra, ei preferă să călătorească mai mult, să cunoască diferite culturi și tradiții și să încerce cât mai multe lucruri noi.

Așadar, alegerea de a locui cu părinții este una perfectă, mai ales atunci când vrei să economisești bani. De asemenea, tinerii se simt mai în siguranță alături de părinți decât de partenerul de viață. Relațiile tinerilor nu mai sunt atât de serioase și de lungă durată.

Un studiu recent arată faptul că cei care totuși decid să facă pasul cel mare și să se mute din casa părinților, nu o fac pentru a se muta cu partenerul lor, ci pentru a putea avea animale de companie.

Se pare că dorința de a avea propriul câine sau propria pisică este mai mare față de dorința de a avea propriul copil.

Potrivit acestui studiu, 33% dintre mileniali s-au mutat din casa părinților pentru a putea avea un animal de companie, 25% pentru că s-au căsătorit, iar 19% deoarece au de gând să aibă un copil.

Aceste cifre ne arată cât de mult s-au schimbat prioritățile tinerilor.

Foto: Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro