Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Vremea este într-o continuă încălzire, iar această veste nu poate decât să ne bucure! Dacă ți-ai făcut deja planuri pentru minivacanța de Rusalii (1-5 iunie), trebuie să știi și cum va fi vremea. Îți dăm toate detaliile.

Cum va fi vremea în București

Pentru 1 iunie se anunță o maximă de 29 de grade, însă este foarte posibil să plouă în prima parte a zilei. Pentru vineri, vremea e ușor mai răcororasă, iar termometrul va arăta doar 25 de grade Celsius. Pe 3 iunie sunt doar 25 de grade, dar ți se va părea mult mai cald. Norii nu trebuie să te dea înapoi, sunt doar 25% șanse de ploaie, așa că nu trebuie să te îngrijorezi. Pentru zilele de Rusalii, vremea este foarte bună: vor fi 29 de grade duminică și 27 de grade, luni.

Cum va fi vremea la mare

Dacă vei petrece minivacanța de Rusalii la mare, trebuie să știi că pe 1 și 2 iunie este posibil să plouă, dar temperaturile vor fi destul de ridicate: 27 de grade pe 1 iunie și 23 de grade pe 2 iunie. De sâmbătă amenințarea ploilor dispare și te așteaptă trei zile cu soare. Temperaturile variază între 24 și 27 de grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte vremea este destul de capricioasă în intervalul 1 – 5 iunie. Deși joi vor fi 25 de grade, sunt posibile averse sau furtuni, iar vineri temperatura va crește cu doar un grad și va fi înnorat pe tot parcursul zilei. Pe 3 și pe 4 iunie se așteaptă câteva ploi, iar temperaturile maxime variază între 25 și 27 de grade. Luni, în a doua zi de Rusalii, posibile furtuni în anumite zone, iar temperaturile nu vor trece de 25 de grade.

Cum va fi vremea în restul țării

În Muntenia, vremea intră într-un proces de încălzire, iar pentru zilele 1-5 iunie temperaturile pot ajunge până la 28-29 de grade. În Transilvania, temperaturile maxime vor varia între 24 și 27 de grade, vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată. În Moldova și Oltenia, vremea se arată la fel de bună, cu temperaturi ce variază între 24 și 26 de grade, putând ajunge chiar și până la 28-29 de grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele zile ale lunii iunie. Și în Banat vremea este caldă la început de iunie. Se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 28-29 de grade. În Crișana, media temperaturilor va depăși 27 de grade la început de iunie. Temporar vor fi averse de ploaie. Și în Maramureș vremea este în continuă încălzire, iar pentru începutul lunii iunie se anunță o medie de 26 de grade. În Dobrogea, temperaturile vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade. Este posibil să fie ploi de scurtă durată, trecător și doar pe arii restrânse.

Foto: Shutterstock

Tags:
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro