Cum să faci bagaje: un ghid complet

Știm! Să îți faci valiza nu mai este demultă vreme o ocupație distractivă și plină de entuziasm, ci mai curând un motiv nou pentru a te stresa și pentru a analiza peste măsură totul.

Dar, nu este totul pierdut. Există câteva reguli pe care le poți urma pentru a face această misiune mai ușoară și pentru a alege piesele cu adevărat importante pentru călătoria ta.

Așadar, cum alegem ce punem în valiză?

Mai întâi de toate, fă o listă
Înainte să scoți valiza din șifonier și să o lași să îți domine nu doar dormitorul, dar și gândurile, fă o listă cu lucrurile de care ai putea să ai nevoie în călătoria pe care urmează să o faci. Fii cât se poate de specifică și notează fiecare piesă vestimentară, fiecare obiect de îngrijire, fiecare lucru, oricât de mic, de care nu te-ai putea lipsi. Astfel, te vei asigura că vei pune în valiză obiecte utile.

Alege întotdeauna funcționalitatea
Unul dintre trucurile cele mai utile atunci când te pregătești pentru o călătorie este să alegi piese multifuncționale, precum o rochie care poate fi purtată atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară sau un exotic sarong care poate servi drept rochie, fustă sau eșarfă. Încearcă să analizezi foarte bine piesele pe care le ai în garderobă.

Nu te sfii să repeți ținutele
Dacă oameni de succes sunt cunoscuți pentru că și-au creat o uniformă, precum Mark Zuckerberg sau Phoebe Philo, tu de ce nu ai face același lucru în următoarea călătorie. Fie că este vorba de rochii lungi și vaporoase sau o pereche de pantaloni lejeri și un tricou alb sau orice altceva este pe gustul tău, această abordare se va dovedi cu adevărat salvatoare atunci când vei împacheta. Sfatul nostru este să te axezi pe alegerea pieselor neutre, care se combină și foarte important, alege încălțăminte cât mai comodă. Pantofii și papucii ocupă mult spațiu în valiză, dar dacă vei depozita lucruri de dimensiuni mici în aceștia vei reuși să mai câștigi loc.

Alege valiza potrivită
Arunci când alegi să îți cumperi o valiză este extrem de important să te axezi pe calitate, chiar dacă vei fi nevoită să plătești o sună mai mare de bani. De asemenea, alege un bagaj care nu este greu per se, cele din fibră de sticlă fiind una dintre soluții. Cu cât mai mare este valiza, cu atât mai tentată vei fi să împachetezi mai multe lucruri. 

 Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro