Cum decorezi casa ca surorile Kardashian sau Sarah Jessica Parker

Dacă ai urmărit Cribs, serialul produs de MTV în care starurile de peste Ocean ne primeau în casele lor, te gândești deja că nu am ales cea mai bună sursă de inspirație. Te vor face să te răzgândești Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker și Meghan Markle, aceasta din urmă locuind până de curând în Toronto, într-o casă plină cu cărți și flori.

Reality show-urile ne-au permis să trecem pragul multor locuințe care altfel ar rămâne ascunse de ochii publicului. Alegerile surorilor Kardashian în materie de design interior sunt văzute cu ochi buni de stiliști, care vorbesc despre un stil chic, dar simplu, însă decoruri care pot primi aceleași laude întâlnim și în casele unor vedete ceva mai discrete, care ne-au lăsat să aruncăm o scurtă privire în interior.

Iată câteva idei pe care le poți prelua, dacă faci planuri pentru redecorarea locuinței.

Stilul Kardashian – glam, dar primitor

Surorile Kardashian și-au atras simpatii și antipatii, în egală măsură, dar, fie că ne plac sau nu, trebuie să recunoaștem că știu pe mâna cui să își lase casa.

Este vorba despre designerul de interior Jeff Andrews, care, pentru a obține un decor similar, ne recomandă câteva trucuri simple: nu decora în exces; alege nuanțele neutre (diferite combinații de alb, gri și negru); nu lăsa nimic la voia întâmplării, ci personalizează cu obiecte care înseamnă ceva pentru tine; pentru un aer sofisticat, alege cu atenție fotoliile, draperiile și corpurile de iluminat.

Lumina este elementul-cheie într-o astfel de amenajare, alături de candelabre, lămpi de perete și veioze supradimensionate, una dintre soluțiile preferate fiind astfel de scafe de tavan, care luminează eficient întreg spațiul din cameră, dar au și rol decorativ.

Cum să decorezi ca Nicole Kidman

Nu ne îndoim că actrița a cerut ajutorul unor arhitecți când și-a decorat casa din Australia, aflată pe terenul unei ferme înconjurate de păduri și coline, dar cunoscându-i stilul vestimentar, nu este greu de ghicit că alegerea culorilor îi aparține.

Întreaga locuință – un adevărat conac de țară – este decorată în alb, în combinație cu nuanța naturală a lemnului, stilul ales fiind unul tradițional, pe care îl putem regăsi și în unele case cu vechime din Statele Unite.

Dacă locuiești aproape de natură, un astfel de decor luminos poate fi o bună sursă de inspirație, elementele care nu trebuie să lipsească fiind ferestrele largi, finisajele din lemn, șemineul și draperiile până în pâmânt, totul în alb sau nuanțe cât mai naturale.

Sarah Jessica Parker preferă apartamentul din New York

Cu toate că deține și alte proprietăți, actrița nu are de gând să renunțe prea curând la apartamentul său din Manhattan, unde locuiește de mai bine de 15 ani. Contrar așteptărilor, nu este un spațiu foarte mare, însă este una dintre puținele locuințe care poartă cu adevărat semnătura proprietarei.

Imediat ce treci pragul, te întâmpină o scara interioară din lemn, care face trecerea spre livingul decorat într-o frumoasă nuanță de verde. Nu finisajele și culorile sunt însă importante aici, ci obiectele care dau viață acestui spațiu și care amintesc de vechile biblioteci sau case aristocratice: nenumărate tablouri, cărți, albume, globuri pământești de diferite mărimi, piese vintage, dar și o pianină. Stilul ales este în ton și cu personalitatea orașului, despre care cunoscuta actriță spune că este “ca o simfonie”.

Surse foto: Shutterstock.com

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro