Orașe frumoase: Crăciun de vis în Viena

Cele mai frumoase orașe de Crăciun din lume. Unde poți petrece sărbători de vis

Dacă nu ți-ai făcut deja alte planuri cu familia, alege să-ți petreci sărbătorile într-unul dintre aceste orașe frumoase de Crăciun.

Decorațiuni de vis, evenimente grandioase, concerte, colinde, vin fiert și plăcinte cu scorțișoară, ele le au pe toate! Iată unde să călătorești dacă iubești atmosfera de Crăciun.

Orașe frumos decorate de Crăciun – cele mai cool din lume

Desigur că unul dintre acele orașe frumoase de Crăciun pe care ne dorim cu toții să le vizităm este Viena. Am auzit tot felul de povești, iar imaginile surprinse în preajma sărbătorilor sunt cu adevărat grăitoare. Orașul este plin de luminițe care te vor cuceri, iar datorită multiplelor târguri de Crăciun, nu vei apuca să te plictisești.

Poți patina pe Rathausplatz, poți vizita The Snow Globe Museum sau poți participa la unul dintre legendarele concerte simfonice. Iar dacă tot nu te-am convins și pentru că știu că dragostea trece prin stomac, poate te vor convinge tradiționalii cârnați austrieci sau mirosul îmbietor al produselor de patiserie dulci, proaspăt scoase din cuptor.

Orașe cool cu zăpadă de Crăciun

Praga

Dacă prognoza meteo ține cu tine, ai șanse să ai parte de zăpadă într-unul din cele mai populare orașe frumoase Crăciun, Praga. Capitala cehă merită vizitată în orice anotimp, dar cu ocazia Sărbătorilor, totul capătă un aer de poveste.

Orașe frumoase: Crăciun cu zăpadă în Praga

De pe Podul Carol, poți admira peisajul aproape ireal al Centrului Vechi, iar odată ce ajungi în preajma Castelului, arhitectura te va teleporta într-o epocă îndepărtată. Cu siguranță aici poți petrece sărbători de vis!

Budapesta

Și în Budapesta este foarte posibil să fii surprins de fulgii de zăpadă în timp ce bei un vin fiert la târgul din Piața Vorosmarty. Dacă ești în căutare de orașe frumoase de Crăciun, însă nu foarte îndepărtate de casă, atunci cu siguranță vei dori să vizitezi Budapesta.

Orașe frumoase: Crăciun cu zăpadă în Budapesta

Destinații calde de Crăciun

Abu Dhabi

Dacă, dimpotrivă, preferi să fugi de temperaturile scăzute din țară și ești în căutare de destinații calde de Crăciun, trebuie neapărat să vizitezi Abu Dhabi. Orașul egiptean are temperaturi aproape insuportabile pe timpul verii, însă din noiembrie până în aprilie, temperaturile sunt blânde și nu ajung la 30 de grade celsius. Te vei putea plimba pe plajele albe sau vei putea face snorkeling în apele Golfului Persic, astfel că vei uita complet de lapovița și ninsoarea de acasă.

Orașe frumoase: Crăciun cald în Abu Dhabi

Creta

Creta pare a fi mai degrabă o destinație de vacanță pentru vară, nicidecum nu pare să facă parte din categoria de orașe frumoase de Crăciun. Însă pentru cei care și-ar dori să fie vară veșnic, este perfect. Zborul până în Grecia este scurt, iar odată ce ajungi pe insulă te vei bucura de temperaturi medii de 17 grade. Tot ce-ți rămâne de făcut este să te plimbi printre vilele venețiene și bisericile bizantine, ori să te pierzi prin labirinturile subterane, unde cu siguranță nu va fi la fel de aglomerat ca în timpul sezonului estival.

Orașe frumoase: Crăciun văratic în Creta

Fie că îți plac târgurile grandioase, zăpada, și luminițele, fie că preferi temperaturile ridicate, nu trebuie neapărat să rămâi acasă de Sărbătorile astea, pentru că poți vizita o mulțime de orașe frumoase de Crăciun. Călătorie plăcută!

Foto: 123RF

Citește și:

Târguri și expoziții de Crăciun

7 greșeli de evitat Crăciunul acesta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com