Cea mai simplă rețetă de tartă cu mere

Mere și scorțișoară în aceeași rețetă? Cu siguranță va fi un deliciu!
Pentru 8 porții
Timp de preparare aproximativ o oră și un sfert

Pentru aluat
1 cană de făină albă
½ cană de faină pentru patiserie
½ linguriță de sare
1/3 ulei de măsline sau de rapiță

Pentru compoziție
¼ făină albă
5 mere medii, curățate și tăiate cam de grosimea unui deget
1/3 cană de zahăr brun
2 linguri de amidon de porumb
1 lingură de suc proaspăt de lămâie
2 lingurițe de scorțișoară

Pentru glazură
6 lingurițe de zahăr brun
½ cană de fulgi de ovăz
4 linguri de unt topit

Preparare
Într-un bol, amestecă foarte bine cana de făină albă și cea de patiserie și presară jumătate de linguriță de sare. Apoi, toarnă peste ele uleiul și 4 lingurițe de apă rece. Amestecă cu o lingură de lemn până când compoziția devine sfărâmicioasă și ai grijă ca aceasta să-și păstreze forma (s-ar putea să mai ai nevoie de o linguriță de apă rece). Frământă pentru puțin timp aluatul și dă-i forma unui disc. Pune-l într-o pungă de plastic și lasă-l la rece măcar o oră. Încinge cuptorul la 200 de grade. Pentru glazură, amestecă într-un bol merele, 1/3 cană de zahăr brun, amidonul de porumb, sucul de lămâie și scorțișoara. Într-un al doilea bol amestecă cele 6 linguri de zahăr brun, fulgii de ovăz și untul topit. Pune aluatul de la frigider între două bucăți de folie de plastic și rulează-l într-un cerc de 25 de centimetri, apoi pune-l într-o formă specială pentru tarte și modelează-i marginile cu degetele. Adaugă merele și peste, toppingul de zahăr și ovăz. Pune totul la copt pentru 40-50 minute, până când merele încep să devină ușor moi.

Foto: Condé Nast Archive

erika
erika.chivu@ringier.ro