Ce este recomandat să schimbi în rutina de beauty, în noul an

La an nou, obiceiuri noi. Există întotdeauna o listă cu lucrurile la care trebuie să renunți și cele pe care tot amâni să le incluzi în viața ta și nu există moment mai bun să iei această listă în serios decât luna ianuarie. Ritualurile de înfrumusețare nu fac excepție: iată ce e IN și ce e OUT, în 2018.

  1. Orice produs care expiră curând e OUT. Deși, conform etichetei, mai poți folosi un astfel de produs câteva zile sau săptămâni, șansele să verifici din nou termenul de valabilitate, la fel de atent precum o faci acum, la început de an, sunt mici. Începe anul lăsând tot ce e vechi în urmă, precum japonezii.
  2. Poți începe să folosești produse anti-aging. Unele femei nu apreciază dacă primesc o cremă 30+ în dar, însă nu este nimic greșit cu acest cadou: îngrijirea anti-îmbătrânire începe după vârsta de 25 de ani, chiar dacă tenul arată perfect.

Cele mai indicate produse sunt, însă, nu cremele antirid, ci cele cu factor de protecție ridicat, alături de exfolianții AHA și BHA, care îmbunătățesc textura pielii și stimulează producția de colagen. În opinia multor medici dermatologi, cremele cu factor de protecție solară (FPS) reprezintă adevărată îngrijire anti-aging, soarele fiind principalul responsabil de îmbătrânirea prematură a pielii.

  1. Alege cremele și măștile pentru ten în funcție de ingrediente. Dacă până acum ți-au făcut cu ochiul numele brandului, ambalajul sau noutatea produsului, trebuie să știi care sunt ingredientele care îți ajută cu adevărat pielea, indiferent cât de banală le-ar fi denumirea.

În primul rând, evită produsele care conțin iritanți, precum alcoolul, la începutul listei cu ingrediente. Apoi, caută pe etichetă antioxidanții, uleiurile vegetale, acidul hialuronic, ceramidele, squalane, peptidele, creatina, retinolul, acidul glicolic (AHA) și acidul salicilic (BHA), pe care le poți regăsi în astfel de produse.

  1. Mută crema de ochi din baie, în frigider. În sezonul cald, recomandarea poate fi valabilă pentru orice tip de cremă, pentru o mai bună conservare a ingredientelor, însă cremele pentru conturul ochilor pot fi ținute la rece și iarna, cu condiția să nu le aplici imediat pe piele. Motivul? Își vor face efectul mult mai rapid, mai ales asupra cearcănelor.
  2. Aplică fondul de ten cu ajutorul unui burete Beauty Blender, în acest mod, și renunță la bureții clasici, care pot reține bacterii, sau chiar la pensulă.
  3. Renunță la aplicarea autobronzantului pe întreaga față și încearcă, în schimb, să conturezi discret pomeții, zona tâmplelor și linia frunții.
  4. Uită de rujul nude în aceeași nuanță foarte deschisă și alege-l în funcție de culoarea pielii: nuanțe de bej și rosé pentru tenul deschis la culoare, violet sau piersică pentru un ten mediu și bej prăfuit, în cazul tenului măsliniu.

Tu cum plănuiești să îți schimbi rutina de înfrumusețare, în 2018?

Sursa foto: Shutterstock.com

erika
erika.chivu@ringier.ro