elon musk carti invingatori epoca digitala

Portretele inovatorilor: 4 cărți despre învingătorii din epoca digitală

Am selectat pentru tine patru volume care vorbesc despre învingătorii din epoca digitală.

Vom începe, cum altfel, cu Steve Jobs – biografia autorizată (ed. Publica), de Walter Isaacson, volum construit pe baza a zeci de interviuri, care îl prezintă pe vizionarul Jobs într-o manieră extrem de complexă, tratând în egală măsură și reușitele fondatorului Apple, dar și trăsăturile de caracter care nu i-au făcut deloc viața ușoară nici lui, nici celor care l-au cunoscut.

steve jobs carti invingatori epoca digitala

Și apoi, ce spuneți de Elon Musk. Tesla, SpaceX şi misiunea construirii unui viitor fantastic (ed. Publica), volum semnat de jurnalistul Ashlee Vance. El a petrecut peste 50 de ore stând de vorbă cu cel mai îndrăzneț om de afaceri din Silicon Valley, pentru a reconstitui viața acestuia, de la copilăria în Africa de Sud, până în topul afacerilor revoluționare din industria tehnologică. Sunt peste 400 de pagini antrenante, căci pe lângă succesele profesionale, Musk, ca și Jobs, poate fi un tip extrem de incomod.

elon musk carti invingatori epoca digitala

Și apoi, avem povestea lui Jeff Bezos, mintea inspirată din spatele Amazon fără de care comerțul electronic nu ar fi fost la fel. Jeff Bezos și epoca Amazon (ed. Publica), de Brad Stone, este portretul fascinant al omului care, în anii ’90, a avut curajul să parieze pe internet și pe un magazin online care să vândă de toate. Azi, știm cu toții că nu s-a înșelat, iar povestea lui face toți banii.

Jeff Bezos carti invingatori epoca digitala

Și după ce ai devorat aceste biografii și tot vrei să afli mai mult, îți recomandăm Inovatorii. Cum a creat revoluţia digitală un grup de hackeri, genii şi tocilari (ed. Publica), de același Walter Isaacson, care te va face să înțelegi mai bine inovația tech, întorcându-te în timp, în anii în care apăreau internetul și calculatoarele, și spunându-ți peripețiile ciudaților care au făcut ca toate acestea să existe, de la Ada Lovelace, fiica Lordului Byron, pionieră în programarea computerelor în anii 1840, până la Bill Gates.

Inovatorii carti invingatori epoca digitala

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro