10 cărţi noi de citit în această vară

Aş băga mâna-n foc că nu sunt singura care visează zi după zi la câteva săptămâni (bine, luni) sabatice petrecute într-un hamac la umbra unui nuc cu o carte bună în braţe. Planurile de vacanţă le lăsăm în grija voastră iar lista de lectură o facem noi.

Aş băga mâna-n foc că nu sunt singura care visează zi după zi la câteva săptămâni (bine, luni) sabatice petrecute într-un hamac la umbra unui nuc cu o carte bună în braţe.

Ştiţi voi, genul acela de vacanţă cu aer rustic în care să porţi cele mai vaporoase rochii albe din bumbac, cele mai colorate sandale şi musai o pălărie de paie, în care să te hrăneşti doar cu pâine ţărănească, roşii zemoase şi cele mai bune brânzeturi, în care să te înfrupţi din toate fructele verii (de preferat culese direct din copac), în care să pregăteşti carafe de limonadă proaspătă cu mentă, în care să asculţi în surdină serenade italiene vechi (sau nişte Frank Sinatra dacă vă e mai pe plac) şi în care să citeşti tot vraful de cărţi pe care le-ai adunat în ultimele luni.

Şi pentru că ai nevoie de provizii serioase de lectură, am decis să întocmim un top 10 cărţi noi nouţe scoase de curând de edituri pe care noi le vom lua în bagajul de vacanţă. Promitem că toate te vor ajuta cuceri fără drept de apel.

Descoperă-le pe toate în galeria alăturată.

Foto: arhiva personală