Caramel fierbinte

Cel mai delicios desert! 

Ingrediente pentru patru persoane:

  • 500 de grame de zahăr
  • 200 de mililitri de smântâna dulce
  • 50 de militri de lapte
  • un baton de vanilie
  • 20 militri de coniac
  • 50 de game de unt
  • batoane de scorţişoară
  • un gălbenuş
  • 200 de militri de frişcă

Mod de preparare:

Vanilia se pune la înmuiat în coniac călduţ. După 15 minute, batonul se scoate şi se desface. Cu vârful cuţitului i se scot seminţele şi se pun înapoi în coniac. Smântâna se amestecă cu gălbenuşul şi coniacul. Untul se topeşte în bain-marie, iar peste el se adaugă zahărul. Se amestecă cu grijă până la topirea acestuia. Se adaugă laptele, puţin câte puţin, apoi smântâna. Totul se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până când compoziţia se îngroaşă. Se serveşte în ceşti mari, cu frişcă şi câte un baton de scorţişoară.

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro