Brit Awards 2016: cine sunt câștigătorii

Seara trecută, la Londra, industria muzicală britanică și-a desemnat câștigătorii. GLAMOUR îți spune cine au fost laureaţii și care au fost momentele importante ale serii. 

Iată cine a plecat acasă cu un trofeu:

Cel mai bun artist britanic – James Bay
Cea mai bună artistă britanică – Adele
Cea mai bună formație britanică – Coldplay
Revelația britanică a anului – Catfish and the Bottlemen​
Cel mai bun single – Hello, Adele
Cel mai bun album – 25, Adele
Cel mai bun producător muzical – Charlie Andrew
Cel mai bun videoclip – Drag Me Down, One Direction  
Cel mai bun artist internațional – Justin Bieber
Cea mai bună artistă internațională – Bjork
Cel mai bun grup internațional – Tame Impala 
Premiul criticilor – Jack Garratt
Cel mai bun muzician cu succes global – Adele
Gary Oldman collects the Brits Icon award for David Bowie on stage during the 2016 Brit Awards at the O2 Arena, London. February 24, 2016 show
Cele mai importante momente ale serii:
  • Unul din cele mai emoționante momente ale serii a fost, cu siguranță, discursul lui Gary Oldman în onoarea lui David Bowie. Actorul, care a fost un prieten apropiat al muzicianului, a acceptat premiul BRIT Icon Award în numele familiei lui Bowie. Oldman a mărturisit că regretatul cântăreț și-a păstrat optimismul până la sfârșitul vieții.
  • Lorde a surprins audiența cu un tribut adus lui David Bowie. Aceasta a făcut un cover uimitor după melodia Life on Mars? a lui Bowie.
  • Adele a fost de departe marea câștigătoare a serii. Artista a plecat acasă cu patru premii, pentru cea mai bună artistă britanică, cel mai bun single, cel mai bun album și cel mai bun muzician cu succes global. Aceasta a plâns când a primit trofeul pentru succesul internațional și a mărturisit că s-a gândit să nu mai revină niciodată la muzică.
  • Rihanna a susținut un show foarte sexy, iar, la un moment dat, Drake a urcat pe scenă pentru a cânta alături de ea piesa Work. Bineînțeles, recitalul lui Adele, care a închis seara, a fost foarte emoționant.

Adele on stage during the 2016 Brit Awards at the O2 Arena, London. February 24, 2016 show

 

Foto Hepta
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro