Botanique, bouquet de café

O oază de calm în centrul Bucureștiului: luna aceaste te invităm într-o grădină botanică urbană în care mirosul de cafea proaspăt râșnită se îmbină cu parfumul florilor.

Living on coffee and flowers“ spune un vers de la The National și am decis că nu există un alt motto care să mi se potrivească mai bine. Ce poate fi mai îmbietor decât să îți savurezi cafeaua dimineața, printre buchete de trandafiri, lalele și bujori? Acestea fiind spuse, cred că îmi înțelegeți încântarea atunci când am descoperit un nou colțișor din Capitală, un spațiu dual aflat la limita dintre cafenea și florărie. El se numește Botanique, bouquet de café și este o veritabilă grădină botanică urbană care merită să fie descoperită.

1

Conceput de designerul floral Adina Filculescu și de arhitectul Horia Vîlceanu, Botanique, bouquet de café îmbină elementele florale (prezente în aranjamentele și decorul floral de la intrare, dar și în structurile inedite decorate cu flori proaspete de pe tavan) cu atmosfera boemă a unei cafenele autentice. „La Botanique te vei bucura din plin de experiența unei florării veritabile. În funcție de momentul în care îi vei trece pragul, este posibil să găsești cutii pline cu flori, pregătite de livrare sau comenzi pentru clienții fideli. Este o dezordine asumată, un haos controlat, un spațiu care îmbie la povești despre flori“, spune Adina Filculescu.

Florăria își „adjudecă“ un întreg perete plin cu flori proaspete, un amestec uluitor de culori și parfumuri. Vei fi cucerită, promitem!

RADU6811

La micuțele mese de lemn poți savura cea mai bună cafea, un ceai aromat sau un pahar de rosé, totul în același decor bogat în elemente florale.

Adresa: strada Doamnei, nr. 3.

Foto: www.radumalasincu.com

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro