Australia a votat pentru legalizarea căsătoriei între persoane de același sex

Australia a votat pentru legalizarea căsătoriei între persoane de același sex 🌈

Australia a votat pentru legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, în carul unui sondaj poștal care a durat opt săptămâni.

Votul a arătat că 61,6% dintre australienii care au participat la sondaj, adică mai bine de jumătate dintre ei, sunt de acord cu legalizarea căsătoriei între persoane de același sex. În total, au votat peste 12,7 milioane de persoane, adică aproximativ 79% dintre alegătorii eligibili, potrivit BBC.

Premierul Australiei, Malcolm Turnbull, a declarat că rezultatul „covârșitor” arată că modificarea legii în parlament va fi vizată de guvernul său înainte de Crăciun. „Australienii și-au spus cuvântul în număr mare și au votat covârșitor în favoarea egalității în ceea ce privește căsătoria. Au votat «da» pentru corectitudine, «da» pentru angajamente, «da» pentru iubire,” a declarat Turnbull, după ce au fost anunțate rezultatele sondajelor.

Pentru a sărbători votul în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex, suporterii legii au ieșit în stradă, unde au cântat, au dansat și au fluturat steaguri în culorile curcubeului.

Foto: Northfoto

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com