7 greșeli de evitat Crăciunul acesta

Perioada sărbătorilor poate fi și una a clișeelor. Dar de ce să nu ne bucurăm de acele mici lucruri care pot fi făcute doar în această perioadă a anului? Stai liniștită, nimeni nu te va judeca. Sunt însă câteva lucruri de evitat, ca să nu ajungi să te judeci singură mai târziu.

7 greșeli de evitat Crăciunul acesta:

  1. Nu ai timp să decorezi casa

Ești mereu la muncă, ai un program încărcat și oricum nu este nimeni acasă să se bucure de decorațiunile de Crăciun? Și ce dacă. Umple-ți casa cu toate decorațiunile pe care le-ai strâns în ultimii ani. Nici nu îți trebuie un brad până în tavan. Unul dintre acești brazi artificiali va arăta splendid în casa ta, nici nu va face mizerie în următoarele săptămâni și, în plus, e una dintre investițiile pe care le faci pentru o lungă perioadă de timp.

  1. Fast food?

Are și fast food-ul farmecul său, dar perioada sărbătorilor de iarnă este ultimul moment pentru paste, pizza sau burgeri. Bucură-te de bucatele de Crăciun, așa cum o făceai când erai mai mică, acasă la părinți.

  1. Prea mult!

Și pentru că tot suntem la acest capitol, nu exagera cu mâncarea în această perioadă. Avem și câteva sfaturi pentru tine. Porționează-ți mâncarea pe o farfurie, ca să poți măsura mereu cât mănânci, evită starea de înfometare înainte de a pleca undeva în vizită, alege mereu gustări sănătoase, câteva fructe sau nuci și semințe și orice ai vrea să mănânci, încearcă să păstrezi cantitatea sub control. Nu de altceva, dar în ianuarie te vei lupta cu regretul kilogramelor în plus adunate în această perioadă. Concluzia e simplă: te poți bucura de cele mai delicioase gustări de Crăciun și fără să simți că blugii încep să te strângă.

  1. Un pahar în plus

Un vin fiert, poate și o țuică fiartă înainte de masă, un lichior sau un vin alb gustos, toate sunt perfect normale în orice moment al anului, nu neapărat de Crăciun. Dar, la fel ca în cazul meselor, ține sub control numărul paharelor. În cursa cu caloriile, alcoolul joacă la rândul său un rol extrem de important.

  1. Un telefon pe care îl tot amâni de ceva timp

Ieșim din zona gustărilor și mergem în cea personală. Nu lăsa acest Crăciun să treacă fără să dai acel telefon pe care l-ai evitat tot anul. Poate este vorba despre o prietenă pe care ai amânat-o prea mult timp, poate este vorba despre o ceartă pe care o regreți sau acel simplu telefon pe care mama ta îl așteaptă de la tine. Indiferent care e persoana ta din acest scenariu, pune mâna pe telefon și nu lăsa acest Crăciun să treacă fără să îi transmiți un mesaj călduros.

  1. Lași odihna pentru anul viitor

Știm cum e în luna decembrie. Drumuri, mese, curățenie generală, întâlniri, vreme urâtă, fuga după cadouri, blocaje în trafic, aglomerație în magazine și mult stres. Atunci când ai ocazia, rupe-te de rutină și caută să te relaxezi făcând lucrurile pe care le-ai abandonat în ultima vreme. Poți dormi 12 ore pe zi, poți să citești, să vezi filmele pe care le-ai tot amânat sau pur și simplu să îți liniștești puțin mintea. Vine un an nou cu noi provocări, planuri mari și vise de îndeplinit. De ce să nu-l începi odihnită?

  1. Eviți întâlnirile cu familia

După un timp, poate că fiecare evită acele clasice întâlniri cu rudele și întrebările care ne sâcâie pe fiecare dintre noi: “Când ai de gând să faci un copil?”, “Nu ți-ai găsit un băiat pe la locul de muncă?”, “Și, vă căsătoriți?”. Strânge puțin din dinți, folosește câteva răspunsuri care să mulțumească pe toată lumea și bucură-te de prezența familiei tale. E un moment din an în care trebuie să fiți mai apropiați ca niciodată.

Spune-ne și nouă care este cea mai mare plăcere a ta când te gândești că vine Crăciunul?

Sursă foto: Shutterstock

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro