7 femei cool din seriale

Cu atâtea seriale în care femeile au rol principal, e din ce în ce mai greu să ne alegem personajele favorite. Și asta e grozav!

Femeile preiau puterea în industria serialelor și ne aduc din ce în ce mai multe personaje de care ne îndrăgostim și pe care le admirăm. Și nu, nu vorbim de personajele secundare, ci de povești cu și despre femei. Și am făcut o listă scurtă cu câteva dintre cele mai cool.

1. Jessica Jones, Jessica Jones

În ultimii ani se discută intens despre lipsa femeilor în filmele cu supereroi. Jessica Jones schimbă asta. Personajul, inspirat din benzile desentate Marvel, vine cu o imagine umană reală și dinamică a unei supereroine și schimbă dinamica genului.

via GIPHY

2. Olivia Pope, Scandal

Nu am fi putut face o listă a femeilor puternice fără Olivia Pope, femeia din spatele președintelui, în serialul Scandal. Și ce moment mai bun să ne aducem aminte de ea decât anul în care Hillary Clinton, care ar fi putut fi primul președinte femeie, a pierdut în fața unui candidat acuzat deseori de misoginism.

via GIPHY

3. Stella Gibson, The Fall

Un polițist metodic, puternic și intuitiv: Stella Gibson. Dacă nu aveai deja un crush pentru Gillian Anderson, sigur o să ai după ce urmărești The Fall. Nici nu știm de unde să începem, faptul că servește constant replici sarcastice colegilor care o subestimează sau curajul cu care vânează un criminal în serie.

via GIPHY

4. Annalise Keating, How To Get Away With Murder

Ok, pare mai degrabă un personaj negativ. Dar îți vine s-o iei în brațe când vezi cât de inteligentă, hotărâtă și independentă e. Și chiar când ai impresia că este the pure evil, își dezvăluie partea soft.

via GIPHY

5. Alicia Florrick, The Good Wife

Femeia paradox. Stă alături de soțul care a înșelat-o, ca să îi protejeze cariera politică în ascensiune, dar în același timp își vede de viața ei. Combate stereotipul de nevastă ideală, care are grijă de copii și soț. O ia de la capăt, se ocupă de carieră , se îndrăgostește. Pe scurt, she kicks ass!

via GIPHY

6.Daenerys Targaryen, Game Of Thrones

Mama dragonilor și cea mai cool regină ever. Care dintre noi n-ar vrea să controleze dragoni? Măcar să avem unul la îndemână, toată lumea ne enervează. Dar și fără flăcări sau lanțuri, Daenerys ne arată cum stă treaba cu determinarea, puterea și independența.

via GIPHY

7.Sophia Burset, Orange Is The New Black

Unul dintre cele mai faine seriale din ultimii ani, cu multe femei pe care nu ai cum să nu le îndrăgești. Dar Sophia iese în evidență prin umor și curajul cu care face față ca femeie transexuală în închisoare.

via GIPHY

erika
erika.chivu@ringier.ro