6 semne prin care poți diferenția ochelarii de soare originali de cei de slabă calitate

Ochelarii de soare mereu au fost și vor rămâne mai mult decât un accesoriu vestimentar. Pe timpul verii sunt extrem de utili, mai ales dacă sunt de calitate. Problema de care te poți lovi atunci când cauți o pereche originală de ochelari este că poți da peste oferte spectaculoase care îți fură ochii și nu îți dai seama că plătești totuși o sumă importantă pentru un produs copiat după un model celebru. Pentru a evita totuși astfel de probleme, prima recomandare este să cauți mereu să cumperi ochelari din surse sigure. Cu o ofertă largă de ochelari de soare de calitate, Edel Optics te poate ajuta să eviți capcanele și să te bucuri în această vară de un accesoriu pe măsura așteptărilor.

6 semne prin care poți diferenția ochelarii de soare originali de cei de slabă calitate

  1. Cutia în care vin ochelarii

În primul rând, privește cu atenție cutia în care vin ochelarii care ar trebui să fie de marcă. Chiar dacă este de carton, acesta trebuie să se simtă de calitate la atingere, în niciun caz ieftin. Materialul trebuie să fie solid, rezistent și să nu permită îndoituri și zgârieturi realizate ușor. Culorile ambalajelor sunt de obicei consistente, puțin strălucitoare, de obicei mate, iar undeva trebuie să apară seria ramei pe o etichetă, potrivit acestui ghid.

  1. Tocul ochelarilor

Odată desfăcută cutia, vei da peste tocul ochelarilor. Fiecare brand are propriul stil de prezentare și un design unic, însă o regulă comună este calitatea. Niciodată o pereche bună de ochelari nu va veni într-un toc care se simte ieftin la atingere. Fii foarte atentă la finisajele tocului de ochelari, la rezistența acestuia, cât de ușor se închide și se deschide tocul, fără să trebuiască să îl forțezi vreodată sau, din contră, să ai emoții că ochelarii îți pot cădea de acolo în orice moment. În plus, brandul ar trebui să se regăsească și pe toc.

  1. Accesoriile

Acestea nu trebuie să lipsească din niciun pachet de ochelari de soare cumpărat și care ar trebui să fie original. Alături de perechea de ochelari ar trebui să mai primești un certificat de autenticitate, unul de garanție și o carte de instrucțiuni. De asemenea, nu trebuie să lipsească nici cârpa din piele pentru curățarea lentilelor.

  1. Detaliile de pe rame

Să trecem la ochelari. Toate brandurile importante care produc ochelari de soare de calitate vor scrie pe rama interioară a produsului o serie unică. De asemenea, documentează-te de fiecare dată în legătură cu sistemul prin care brațele sunt prinse, pentru că acest sistem poate fi un detaliu care va face diferența între un model original și unul copiat. Fiecare producător are un sistem propriu, care oferă autenticitate ochelarilor.

  1. Șaua nazală

Unele branduri cunoscute de ochelari vor avea inițialele scrise chiar și pe șaua nazală a acestora. Sunt și cazuri când acest lucru nu este valabil, însă doar atunci când șaua nazală pornește direct din rama ochelarilor și e făcută din același material.

  1. Brandul de pe lentile

Unele modele de ochelari de soare vor avea inscripționate chiar pe lentile brandul. Dacă modelul este copiat după unul original, atunci numele brandului va putea fi îndepărtat extrem de ușor cu unghia de la un deget. Acest lucru este posibil doar dacă lentila e un fals, arată această analiză.

Astfel de detalii te pot ajuta să faci diferența între un produs de calitate și unul contrafăcut și să-ți protejezi investițiile în lucrurile la care ții. Uită-te mereu cu atenție la produsele pe care le cumperi, mai ales dacă acestea reprezintă un brand important, pentru că acolo unde atracția este mare și tentația unora de a veni cu falsuri este la fel de mare.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: MaxFrost

erika
erika.chivu@ringier.ro