6 moduri de a te deconecta de la tehnologie în vacanță

Atunci când plecăm în vacanță ne dorim să avem parte de relaxare și liniște. Însă mereu avem la noi telefoanele sau tabletele. Atunci când ești în vacanță alături de cei dragi trebuie să profiți de timpul liber și de locurile minunate în care te afli.

Așadar noi îți oferim câteva modalități prin care să lași tehnologia deoparte și să te bucuri de fiecare clipă petrecută alături de familia ta.

  1. Deconectează-te. Pentru a reduce orice activitate socială, spune-le prietenilor tăi că nu vei mai posta pe rețelele de socializare și nu vei răspunde la mail-uri în timpul vacanței. Astfel nu te vei simți vinovată că nu le vei răspunde.
  2. Ia-ți un angajament. Promite-ți de acasă că nu vei folosi telefonul mobil. Poți achiziționa o brățară din cauciuc pe post de reminder, astfel îți vei aminti mereu că nu trebuie să folosești telefonul mobil.
  3. Planifică. Știm că ai diferite aplicații pe telefonul mobil care să te ajute să te orientezi în locurile noi, dar uită de ele. Ia-ți o hartă reală, nu GPS. Astfel îți vei dezvolta capacitatea de orientare în spațiu.
  4. Încearcă activități noi. Deși telefonul ne ține mereu la curent cu noutățile, nu avem mereu nevoie de el. Încearcă activități noi în vacanță, în funcție de locul în care te afli. Depășește-ți limitele și încearcă lucruri noi. La sfârșitul zilei te vei simți mult mai bine.
  5. Deconectează-te de tot. Dacă ești genul de persoană care își verifică conturile de pe rețelele de socializare din 5 în 5 minute, noi avem o soluție pentru tine. Deconectează-te de la toate conturile pe care le deții. De asemenea, setează-ți telefonul pe modul avion.
  6. Profită de moment. Deși te-ai deconectat de la toate conturile și ai telefonul dat pe airplane mode, îl poți folosi doar pentru a face poze. Însă nu îl folosi mai mult de 15 minute.

 

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro