6 filme de Oscar de văzut la cinema

La capitolul filme, începem luna ianuarie în forţă. Şase dintre peliculele propuse la categoria Cel mai bun film străin la Oscar 2016 se vor vedea la Weekendul de Oscar din 8-10 ianuarie 2016, la Cinema Union.

Filme premiate, pelicule cu şanse la Oscar şi producţii prezentate în cele mai prestigioase festivaluri ale anului: ai ocazia să le vezi pe toate în al doilea weekend din an, la Weekendul de Oscar, un maraton cinematografic ce va avea loc la la Cinema Union din Capitală. Am făcut mai jos lista lor, tu trebuie doar să îţi alegi favoritele:

Mustang
Supranumită „varianta turco-franceză a filmului The Virgin Suicides“, pelicula lui Deniz Gamze Ergüven aduce în prim-plan povestea a cinci adolescente rebele, prinse într-o societate profund partriarhală din ale cărei constrângeri încearcă să iasă.

Le Tout Nouveau Testament
Caracterizat drept cel mai „amuzant, delirant şi inventiv” film de la Cannes 2015, Le Tout Nouveau Testament o are pe Catherine Deneuve drept protagonistă şi este regizat de Jaco Van Dormael.

Le tout nouveau testament

Aferim
Filmul românesc premiat la Berlin cu Ursul de Argint, un must-see pentru toţi cei care au ratat vizionările de anul ăsta. Cel mai vizionat film românesc în cinematografe de anul acesta, pelicula lui Radu Jude se desfăşoară în Ţara Românească a secolului XIX, când un zapciu şi fiul său pornesc în căut

mirela.ujica
mirela.ujica@glamour.ro