5 reguli de etichetă de care să ții cont când mergi la o petrecere de nuntă

În plin sezon al nunților, e important să fii pregătită pentru a participa la o astfel de petrecere. Indiferent dacă te pregătești să participi la căsătoria celei mai bune prietene, a unui coleg de birou sau a unui văr al partenerului tău, trebuie să te pregătești temeinic pentru o astfel de ocazie.

Înainte de a-ți alege ținuta și pantofii, este preferabil să te familiarizezi cu obiceiurile locului unde are loc nunta, cu tematica acesteia și cu regulile de etichetă, pe care trebuie să le respecți indiferent de tradițiile de care vor ține cont mirii și organizatorii. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

1. Evită accesoriile nepotrivite

Dacă ceasurile pentru bărbați sunt indispensabile și pot fi asortate, în variantele elegante, la costum, ceasurile de damă, oricât de elegante ar fi, nu sunt tocmai cel mai potrivit accesoriu pentru o rochie de ocazie; în plus, dacă porți de regulă un ceas și ești obișnuită să îl verifici constant, vei face același lucru și la petrecere și vei da impresia că nu te simți tocmai grozav sau că ești plictisită.

Așadar, înlocuiește ceasul cu o brățară deosebită sau, dacă ești domnișoară de onoare, limitează-te la a purta corsajul cu flori. De asemenea, ai grijă să nu îți încarci ținuta cu prea multe accesorii și alege să împodobești doar două din cele patru zone disponibile pentru bijuterii: urechi, gât, încheieturile mâinilor și degete.

2. Respectă dress code-ul, dacă există unul

În cazul în care este o petrecere tematică de nuntă și se impune un dress code, este de bun gust să îl respecți întocmai. Nu îți poți face apariția într-o rochie violet, dacă toți ceilalți invitați poartă alb și negru; nu doar că vei face notă discordantă cu aceștia, dar nici nu te vei simți prea bine cu toate privirile acuzatoare îndreptate spre tine.

3. Ține cont de locul în care se desfășoară nunta

Această regulă îți poate salva confortul fizic și pe cel psihic. La o nuntă desfășurată pe plajă sau într-o grădină nepavată, tocurile cui s-ar putea transforma în inamicii tăi cei mai mari, așa cum o rochie lungă și de culoare deschisă nu s-ar potrivi deloc pentru o nuntă desfășurată în natură, unde riscurile să te murdărești sunt mai mari.

4. Nu epata și nu eclipsa personajele principale

Cei mai mulți stiliști consideră că este greșit să porți o ținută de aceeași culoare cu cea a miresei, cu excepția situației în care albul este impus prin dress code. În plus, purtarea unei ținute extravagante te poate face să arăți rău. Asigură-te că nu vei eclipsa mireasa și că nu vei arăta ca o nașă de provincie din anii ‘90. Și nu uita că eleganța este, de cele mai multe ori, definită de simplitate.

5. Nu face comentarii legate de organizare

Nu contează dacă locul care ți-a fost alocat nu a fost tocmai strategic gândit, elegant ar fi să nu faci comentarii referitoare la asta. La urma urmei, poți cunoaște oameni noi, iar pe ringul de dans îți vei alege chiar tu locul. Evită să faci observații cu privire la mâncare, la felul în care arată restaurantul sau la ținutele mirilor, dacă acestea nu sunt pozitive. Păstrează negativismul pentru ocazii în care nu vei face oamenii să se simtă prost într-una dintre cele mai importante zile din viața lor.

Sursă foto: Shutterstock

erika
erika.chivu@ringier.ro