5 melodii care te vor face mai fericită

Pentru acele zile în care nu îţi arde de nimic, pune-ţi căştile pe urechi, dă volumul tare şi ascultă aceste melodii. Studiile arată că vei remsimţi o stare mai bună chiar de la primul beat.

Ţi se întâmplă să te trezeşti şi să nu ai chef de nimic toată ziua? Lucrurile merg cum trebuie – nu eşti stresată, depresivă sau tristă – cu toate acestea, tot ce îţi doreşti este să închizi telefonul şi să te ascunzi sub pătură.

Din fericire, cercetătorii de la Institutul neurologic din Montreal vin cu o soluţie. Cel mai recent studiu al lor arată că muzica are un efect bun asupra stării noastre de bine. Aceştia au şi au pregătit un playlist cu melodiile care îţi vor pune zâmbetul pe faţă şi te vor bine dispune pentru întreaga zi. 

Dacă te-ai fi aşteptat ca din această listă să facă parte şi melodia Happy a lui Pharrell, te înşeli. Cele mai multe piese sunt fără voce, doar instrumentale. Cercetătorii spun că aceste melodii fac creierul să elibereze dopamină, ceea ce te va face mai fericită.

Din lista melodiilor care îţi vor da o stare de bine, am ales preferatele noastre. Nu mai rămâne decât să te relaxezi şi … să apeşi butonul de Play.

Debussy, Clair de Lune

Sigur recunoşti acestă melodie din filmul American Hustle sau din scena din Twilight, când Edward şi Bella dansează în camera lui. 

Antonin Dvorak, New World Symphony, Movement 4

New World Symphony a fost compusă în 1893. Neil Armstrong a luat cu el o înregistrare a acestei simfonii, în timpul misiunii Apollo 11, când a călcat prima dată pe Lună, în 1969.

Explosions in the Sky, First Breath After Coma

Majoritatea melodiilor acestei formaţii au fost produse pentru coloana sonoră a filmului Friday Night Lights, iar când acesta a fost transformat în serial de televiziune, multe piese au fost difuzate şi acolo. First Breath After Coma s-a auzit în episodul 2.

Blonde Redhead, For the Damaged

Dacă această melodie te-a prins, află că formaţia tocmai a lansat în septembrie, un album nou, Barragán.

Tiësto, Adagio for Strings

Sigur ai ascultat melodia aceasta cel puţin o dată. Varianta care s-a auzit la deschiderea ceremoniei Jocurilor Olimpice de Vară de la Atena (2004) este preferata noastră.

Voi ce melodii ascultaţi pentru a vă spori starea de bine?

Foto: Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro