5 experiențe culinare de încercat în Italia

Atunci când vorbim despre Italia ne gândim la paste și la modă. Dar pentru cei care se află în Italia doar pentru a vizita minunatele orășele, noi îți propunem 5 preparate pe care trebuie să le încerci neapărat.

  1. Dacă te afli în Roma trebuie neapărat să încerci Cacio e Pepe. Este preparat tradițional care se găsește în aproape fiecare meniu din oraș. Este făcut deseori din spaghetti, brânză cacio și piper negru. Nimic sofisticat, doar ingrediente de bună calitate. De asemenea, te sfătuim să nu comanzi Fettucine Alfredo. Acesta este un preparat american care a fost importat în Italia, nu invers.
  2. Pizza. Deși acest preparat nu este prietenos cu silueta noastră, trebuie să recunoaștem că este foarte gustos. Așadar, dacă te afli în vacanță în Italia nu ezita să mănânci câteva felii de pizza. Blatul este mai subțire, iar topping-urile pot varia de la rucola la bucățele mici de pui.
  3. Gelato. Să lămurim un lucru: Gelato nu este sinonim cu înghețata. În primul rând, acest desert este alcătuit în mare parte din lapte, iar în al doilea rând nu se servește înghețat. Desigur, gustul contează cel mai mult, iar noi te asigurăm că este pur și simplu delicios!
  4. Bruscheti. Un preparat ușor de făcut și pe care îl găsim deseori și în meniurile noastre. Însă, trebuie să încerci și bruschetele italienești cu diferite topping-uri. Cele cu roșii și parmezan se numără printre preferatele noastre.
  5. Tiramisu. Acest desert ușor de preparat și foarte gustos își are originile în Italia. Dacă te afli în Roma trebuie să încerci acest renumit desert.
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro