5 alternative pentru a înlocui cafeaua

Te bazezi pe cafea atunci când vrei să reziști mai mult timp? Mulți oameni nici nu se pot concentra dimineața fără să aibă o ceașcă de cafea în faţă. Dar cofeina poate avea efecte negative asupra sănătății tale. Așadar, noi am găsit 5 alternative cu care poți înlocui cafeaua.

  1. Apa. Dacă prima dată când te trezești bei cafea, nu te condamnăm. Însă, cafeaua te deshidratează, iar deshidratarea duce la oboseală. Apa te hidratează și te vei simți mai energică pe parcursul zilei. Încearcă să bei un pahar de apă cu o felie de lămâie cât de des poți.
  2. Semințele chia. Acestea conțin fibre și proteine și sunt extrem de versatile. În Antichitate, conform unor relatari se spunea că razboinicii consumau semințe chia pentru a avea energie și pentru a le crește rezistența.
  3. Cacao. Cacao are proprietăți energizante uimitoare atunci când nu este asociată cu zahăr. Încearcă să adaugi o linguriță de cacao pură în smoothie-uri sau în iaurt pentru un gust mai bun și pentru mai multă energie.
  4. Grăsimi bune. Crezi sau nu, grăsimile sănătoase îți mențin energia. Așadar, consumă salate sau mâncăruri care conțin grăsimi bune pentru a-ți menține buna dispoziție.
  5. Suc de morcov. Sucul de morcovi îți va da o stare de bine și te vei simți mai energică. De asemenea, este foarte sănătos.

 

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro