3 motive pentru care trebuie să mănânci supă în sezonul rece

Este sățioasă, revitalizantă, sănătoasă și foarte ușor de preparat. Deși este indicat să introduci supele în meniul tău săptămânal pe tot parcursul anului și să le prepari din legumele de sezon, în sezonul rece, supele sunt mai benefice ca oricând. Citește în continuare 3 motive pentru care trebuie să mănânci supă iarna și ce efecte va avea asupra corpului tău:

Hidratează pielea

Da, ai citit bine. Pe timpul iernii, supa îți hidratează corpul dinspre interior spre exterior, iar un bol de supă este echivalentul unui pahar mare de apă și știm cu toții cât de important este să ne hidratăm, în orice perioadă a anului.

Te menține suplă

Studiile arată că persoanele care consumă regulat supă sunt mai slabe decât cele care nu au acest obicei. Acest lucru este ușor de înțeles, având în vedere că o porție generoasă de supă conține 20% din doza zilnică recomandată de fibre, ceea ce scade apetitul și facilitează digestia.

Îți oferă nutrienții necesari

Supele conțin o mare parte din nutrienții de care organismul tău are nevoie, precum potasiu, magneziu și beta-caroten. Mai mult decât atât, oamenii de știință susțin că 150 de grame de legume pe zi cresc rezistența la stres.

 

Foto: 123rf

erika
erika.chivu@ringier.ro