3 filme biografice pe care abia așteptăm să le vedem

Avem o veste care îți va reda încrederea în Hollywood: unele dintre cele mai îndrăgite vedete își folosesc influența și statutul pentru a aduce în prim-plan poveștile unor femei puternice, care merită să fie cunoscute.

Îți mai aduci aminte care a fost ultimul film biografic despre o femeie lansat pe marile ecrane? (Trece-le în revistă pe cele mai recente: vei avea nevoie doar de degetele de la o mână.) Pelicula The Theory of Everything, lansată anul trecut și bazată pe memoriile lui Jane Hawking, s-a concentrat asupra vieții fostului ei soț, Stephen. The Imitation Game l-a avut în prim-plan pe matematicianul Alan Turing; partenera lui, Joan Clarke, abia a prins un rol secundar. Acum însă, actrițele nostre favorite iau frâiele în mâini și se asigură că poveștile femeilor remarcabile sunt spuse. Era și timpul!

Natalie Portman în rolul lui Jackie Kennedy
Natalie este conducătoarea plutonului, cu două roluri principale în pregătire: ea va juca în curând în pelicula Jackie, despre zilele de după asasinarea lui JFK iar apoi va intra în pielea judecătoarei Curții Supreme a Americii, Ruth Bader Ginsburg, în
Basis of Sex, un rol pe care l-a acceptat doar după ce s-a asigurat că regizoarea este tot o femeie.

 3

Elizabeth Banks în rolul lui Billie Jean King
Producătoarea, actrița și regizoarea peliculei Pitch Perfect 2 va fi protagonista unei noi producții HBO despre una dintre cele mai influente femei din istoria sportului, tenismena Billie Jean King. „Încerc să îmi aduc mica mea contribuție la schimbarea unor stereotipuri“, a mărturisit Banks pentru GLAMOUR.

2

Kerry Washington în rolul Anitei Hill
Din postura de producător executiv și protagonistă a producției HBO
Confirmation, Kerry Washington va spune povestea Anitei Hill – celebra avocată care, în 1991, l-a acuzat de hărțuire sexuală pe șeful ei, Clarence Thomas, pe atunci candidat pentru funcția de judecător al Curții Supreme a Americii. „Oportunitatea de a o juca mi-a schimbat viața“, spunea Washington într-un interviu pentru GLAMOUR.

De Kate Branch; traducere și adaptare de Mirela Ujică; foto: Hepta, Guliver/Getty Images, Northfoto

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro