3 experiente italia

3 experiențe uimitoare pe care ți le oferă Italia

Italia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță, indiferent de sezon, iar acest lucru se datorează experiențelor uimitoare pe care le oferă această țară.

Pe lângă plajele sale superbe care îți pot oferi un sejur minunat pe timpul verii, Italia este recunoscută pentru peisajele uluitoare, pentru mâncarea specifică absolut delicioasă, dar și pentru bunul gust al italienilor, când vine vorba despre modă. De asemenea, Italia este o țară cu o istorie bogată, deci este o destinație potrivită și pentru iubitorii de cunoaștere.

Dar, care sunt principalele 3 motive pentru care ar trebui să îți planifici cât mai repede o vacanță în Italia?

  1. Mâncarea

Când spui „Italia“ primul lucru care îți vine în minte este o pizza fierbinte și delicioasă sau o porție mare de spaghete gătite așa cum doar italienii știu. Însă, pe lângă aceste preparate care au consacrat-o, această țara mai are și alte bunătăți de oferit turiștilor săi. De exemplu, Paciotti Salumeria este un magazin alimentar foarte îndrăgit de către localnici și din ce în ce mai popular și printre vizitatori. Acesta este condus de trei frați care sunt întotdeauna extrem de serviabili și amabili față de clienții lor, cărora le pune la dispoziție tot felul de delicii italienești gata să cucerească papilele gustative ale oricui le gustă.

Pe măsură ce te îndrepți către partea de sud a Italiei, vei regăsi tot mai multe restaurante cu specific mediteranean, unde pastele, uleiul de măsline și peștele sunt vedetele principale din farfurii. De asemenea, în Napoli vei mânca cea mai gustoasă pizza italienească, acoperită cu o crustă delicioasă de mozzarella și care se servește cu sos proaspăt de roșii.

  1. Centrele comerciale

Italia este leagănul modei și al stilului. Aici poți găsi de la magazine de haine și accesorii vintage, până la magazine ale designerilor renumiți, centre comerciale de tip outlet, buticuri, târguri și mall-uri imense. De fapt, din Italia poți cumpăra absolut tot ce ai nevoie (și chiar mai mult decât atât). De exemplu, dacă vizitezi Roma, nu ocoli Via Condotti care este una dintre străzile pe care, dacă vei trece, îți va fi foarte greu să nu cumperi ceva. Cu siguranță că aici vei găsi cele mai frumoase perechi de pantofi de damă și pentru bărbați, dar și haine și accesorii de lux.

Pentru cei care caută un loc numai bun de shopping, Galleria Commerciale Porta di Roma este unul dintre cele mai mari centre comerciale din capitala Italiei, care cuprinde peste 200 de magazine. Amatorii de chilipiruri pot vizita piețele de antichități, în care, în fiecare duminică, pot începe vânătoarea de obiecte și mobilier de epocă, dar și de haine vintage și alte accesorii artizanale.

  1. Arta

Arta este cel de-al treilea motiv pentru care nu ar trebui să ratezi Italia în următoarea ta vacanță. Veneția este regiunea renumită pentru carnavalul organizat în luna februarie a fiecărui an și oferă un spectacol fascinant al misterului. Dacă vrei să achiziționezi măști spendide, atunci mergi la Mondo Novo, magazinul unui producător renumit al acestor obiecte. Mai apoi, dacă vrei să te admiri și chiar să cumperi obiecte antice, vizitează Gioielleria Eredi Jovon. Deși este o afacere de familie, acest magazin oferă clienților produse și mai ales experiențe de neuitat.

Foto: pexels.com

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro