3 documentare de neratat în această toamnă

Iată ce documentare îți recomandăm să vezi în această toamnă.  

Amy, un documentar-tribut controversat

Criticat de familie și de către fostul iubit al cântăreței, Reg Traviss, și devenit rapid un succes de box-office, documentarul regizat de Asif Kapadia aruncă o privire asupra scurtei vieți a regretatei Amy Winehouse.

Un talent unic într-o generaţie, o voce care va rămâne iconică, un artist damnat: așa a fost caracterizată Amy Winehouse de-a lungul scurtei ei cariere și mai ales după dispariția ei fulgerătoare, în 2011, la doar 27 de ani, din cauza abuzului de alcool. Însă dincolo de toate acestea, există povestea emoționantă a fetei care a cucerit o lume întreagă odată cu primele ei albume, lansate pe când avea doar 18 și 22 de ani. Aceasta este povestea pe care o spune Asif Kapadia (cel care a primit în 2012 premiul BAFTA pentru un alt documentar, Senna, despre viața fostului pilot de Formula 1, Ayrton Senna) cu Amy, devenit, la doar câteva săptămâni de la lansare, al doilea documentar britanic al tuturor timpurilor din punct de vedere al încasărilor.
Folosind imagini de arhivă şi piese care nu au mai fost făcute publice până acum, Kapadia a regizat un film extrem de modern, emoţionant şi energic. „A fost cu adevărat interesant să facem acest film. Foarte mulți oameni au fost emoționați când au văzut-o pe Amy fericită în copilărie și la început de adolescență. Pentru că nu au avut ocazia să o vadă niciodată fericită. (….) Adevărul este că Amy era uimitoare, inteligentă, atât de specială! (…) Era genul acela de om pe care ai vrea să-l ai în preajmă“, spune convingător Kapadia.
Premiera: 18 septembrie

O viață dedicată modei: Iris

54fdf7f049aab92865820078_iris-poster-albert-maysles

La 93 de ani, Iris Apfel a devenit imaginea Kate Spade și își petrece amiezele la brunch cu Bruce Webber, Jenna Lyons sau Kanye West. Viața uneia dintre cele mai longevive, nonconformiste și interesante personaje din lumea modei, Iris Apfel, este subiectului unui nou documentar în regia lui Albert Maysles.

În culisele lumii modei cu Alexa Chung

Alexa Chung arrives at the The Serpentine Gallery Summer Party on the 2nd July 2015 at the Serpentine Gallery in London. BANG MEDIA INTERNATIONAL FAMOUS PICTURES 28 HOLMES ROAD LONDON NW5 3AB UNITED KINGDOM tel +44 (0) 20 7485 1005 e-mail pictures@famous.uk.com www.famous.uk.com JHMH10075

Prezentatoare TV, model, socialite… Alexa Chung le-a bifat pe toate. Iar din septembrie, o vom urmări și în ipostaza de producătoare a unei serii de mini-documentare despre lumea modei: Vogue And Alexa Chung: The Fashion Documentary. Stai cu ochii pe profilul de Youtube al British Vogue.

Foto Alex Lake, Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro