Horoscop: ce spun astrele în septembrie

Oficial, suntem în prima lună de toamnă! Ce surprize ne ascunde acest sezon? Ne vor spune astrele. 

Fecioară

Anul acesta este mai bine să te ocupi de spațiul în care locuiești, să-l redecorezi, să faci din el oaza ta de liniște și pace, pentru că imaginația ta debordantă te va ajuta să investești cu succes în tot ceea ce ține de casă.

Este important ca pe întreg parcursul anului să nu lași ocaziile profesionale să treacă pe lângă tine, chiar dacă asta înseamnă uneori să iei decizii rapide. Pe de altă parte, familia și căminul îți vor ocupa o mare parte din timp dar și satisfacțiile vor fi pe măsură. În această perioadă, tu și partenerul de viață vă veți certa și vă veți împăca, cu toată dragostea pe care o simțiți unul față de celălalt. Motivul este starea ta de spirit schimbătoare care îl poate afecta destul de mult, făcându-l să creadă că ești nemulțumită de el. Dacă te bazezi mai mult pe experiența pe care o ai în domeniile care îți aduc un câștig financiar, ai mult de câștigat. Vei fi tentată de toate ocaziile prin care poți câștiga bani ușor și rapid. Accepți până și riscurile pe care acestea le presupun și din fericire, nu există posibilitatea să rămâi cu buzunarele goale.

Berbec

În sfârșit toate dificultățile de comunicare din ultima perioadă își găsesc rezolvare. Dialogul dintre tine și ceilalți, în special cel cu partenerul de viață, devine pașnic și mai eficient. Începi să-ți împărtășești părerile și ideile cu patos dar și cu înțelegere în egală măsură. Iubitul apreciază această nouă fațetă a personalității tale, iar autoritatea și încăpățânarea care te caracterizează lasă locul unei atitudini pline de toleranță față de ceilalți.

Taur

Tentațiile interzise par să-ți trezească interesul în domeniul sentimental luna aceasta, iar partenerul de viață nu are nici cea mai mică bănuială. Adevărul este că te pricepi foarte bine să ascunzi astfel de lucruri, iar urzelile și secretele fac parte dintre specialitățile tale. Pe plan profesional, atâta timp cât nu devii agresivă, chiar și într-un mod politicos, ambițiile tale au mari șansă de reușită. Bazează-te pe marea putere de muncă și pe rezistența la efort prelungit pentru a-ți atinge obiectivele.

Gemeni

Urmează una dintre cele mai pasionale perioade ale anului din punct de vedere sentimental. Pentru cupluri, asta poate însemna furtuni fără sfârșit, în care niciunul dintre voi nu dă dovadă de diplomație. Deci riscul unei rupturi este iminent, nu e obligatoriu cazul tuturor nativilor. În schimb, dacă nu ai încă o relație stabilă, primele două săptămâni se anunță favorabile unei pasiuni care te poate lăsa fără cuvinte și te va face să uiți pentru o vreme chiar și de cele mai importante lucruri din viața ta.

Rac

Această perioadă îți va reaminti că trebuie să ai mai mare grijă la ce și cum mănânci, pentru că ai obiceiul să nu prea ții cont de alimentele pe care le alegi atunci când ți-e poftă. Iar când vine vorba de poftă, nimic nu te convinge să renunți la mâncarea ta preferată sau la un desert periculos… de delicios dar și de nesănătos. Din punct de vedere profesional, prima parte a lunii îți este favorabilă, așa că poți să-ți planifici proiecte, să-ți faci noi relații și să îți impresionezi șefii.

Leu

Pe plan sentimental, te așteaptă furtuni și certuri serioase, cel puțin în primele două săptămâni ale lunii. Îți plac surprizele și elementele pasionale ale relației, doar atâta timp cât nu-ți scapă de sub control. Însă de data aceasta, se pare că partenerul este cel care face cărțile, iar asta te deranjează. Din fericire, în ultimele două săptămâni îți revine pofta de a discuta despre viitorul vostru împreună în mod pașnic.

Balanță

Din punctul de vedere al sănătății ar fi bine să-ți supraveghezi circulația venoasă și urechile, care sunt foarte sensibile în această perioadă – o răceală este posibilă, deci fii prudentă. În ultimele două săptămâni, situația financiară începe să devină stabilă și să scapi de datorii, credite, lipsuri sau alte dificultăți care îți afectează finanțele. Este o perioadă bună și pentru investiții, cu condiția să fii prevăzătoare și să nu te arunci cu capul înainte în tranzacții legate de imobile.

Scorpion

Dacă te afli la începutul unei relații care ți s-a părut până acum cel mult o aventură fără viitor, de acum înainte începi să-ți schimbi punctul de vedere. Poate că ceva din atitudinea iubitului a crescut între timp încrederea pe care i-o acorzi și relația voatră pare să-ți inspire mai mult decât ceva provizoriu. Chiar dacă nu este vorba de un act de legalizare, precum căsătoria, o logodnă ar putea să intre în cărți. La birou, este indicat să fii atentă la detalii și să te concentrezi la sarcinile pe care le ai de dus la bun sfârșit.

Săgetător

Pe plan sentimental, nu mai este vremea celibatului pentru tine. Poți să-ți găsești sufletul pereche fără să te aștepți, sau într-un loc neobișnuit, pe nepusă masă. Totul se poate petrece în doar câteva minute, dar are șanse să dureze toată viața. Așa că să nu te miri dacă în primele două săptămâni ale lunii, viața ta amoroasă se va schimba radical. La birou, nu-ți vei menaja deloc nici forțele, nici timpul pentru a da dovadă de profesionalism ca la carte.

Capricorn

Dacă nu ai încă posibilitatea financiară, renunță de bună voie la unele lucruri pe care îți dorești să le cumperi. Nu este momentul să fii indulgentă cu tine însăți și cu buzunarele tale, dar această situație nu va dura prea mult timp. Oricum pentru tine autocontrolul nu este o problemă, mai ales când ești motivată de obiective pe termen lung. Cel mai important este să nu apelezi la credite sau împrumuturi pentru că vei ajunge la concluzia că satisfacția finală este mult prea mică.

Vărsător

În primele două săptămâni ale lunii vei fi alături de partenerul tău și îi vei acorda mai multă atenție. Acest lucru va influența în mod pozitiv legătura dintre voi doi, făcându-l să nu-ți poată refuza niciun capriciu. Pe plan profesional ești extrem de ordonată, într-atât încât reușești să pui la punct un plan pe termen lung, pe care să îl poată urma toți colegii tăi. Dacă pe plan fizic vei simți vreo urmă de oboseală, poți să o pui mai degrabă pe seama consumului psihic.

Pești

Urmează o perioadă în care vei simți mai mult ca oricând nevoia de siguranță emoțională și de protecție. Nu neapărat din cauză că te-ai simți vulnerabilă, ci mai mult pentru că ai reușit să ajungi la o asemenea apropiere și înțelegere cu partenerul de viață, încât îți este greu să-ți mai dai seama exact ce îți dorești tu și ce își dorește el, care sunt ideile și nevoile tale și care sunt ale lui. Acest lucru poate părea destabilizant la un moment dat, cu toată satisfacția personală pe care o resimți.

erika
erika.chivu@ringier.ro