Horoscop Glam: ce-ți rezervă luna ianuarie

Ce spun astrele în luna ianuarie pentru zodia ta? 

Cum o să fie noul început de an? Află ce-ți rezervă luna ianuarie și semnul zodiacal pe plan emoțional, profesional și spiritual.

Capricorn

Se anunță un an favorabil dezvoltării personale, dar nu numai. Dacă dorești să obții rezultate deosebite pe plan profesional, acordă o atenție sporită evoluției tale spirituale.

Este posibil ca anul acesta să devii și mai ambițioasă și mai orientată către succes decât până acum. Partea bună este că vei avea capacitatea să-ți pui ordine în acele aspecte ale vieții care până acum păreau neclare sau neterminate. Acest lucru îți va ușura crearea sau continuarea unor proiecte care necesită atenție la detalii, perseverență și multe cunoștințe specializate, pe care le poți acumula în cadrul unor cursuri ori pur și simplu prin activități autodidacte. În același timp, nu te lăsa tentată să te culci pe laurii obținuți pe parcurs: cu cât vei evolua mai mult, cu atât eforturile trebuie susținute cu seriozitate și încredere în propriile forțe. Trebuie să-i inspiri pe cei din jur să-ți urmeze exemplul, astfel încât să formați o echipă puternică.

Berbec

E clar, ești pusă pe ceartă cu oricine se opune ideilor, acțiunilor sau farmecului tău pe care îl consideri irezistibil în acest început de an. Ai pornit în formă iar planurile pe care nu ai apucat încă să le finalizezi anul trecut sunt încă în atenția ta. Nimic nu pare să te descurajeze, dar trebuie să fii foarte atentă la tendința de a concura prea mult chiar și cu cei care se află în propria tabără, pe motiv că în acest fel stimulezi spiritul de inițiativă și îndepărtezi orice amânare, lene sau piedică intenționată. E o perspectivă sănătoasă, atâta timp cât nu exagerezi.

Taur

Pe plan emoțional ești predispusă la discuții interminabile cu partenerul de viață, de cele mai multe ori terminate cu un dezacord, o nemulțumire, voci ridicate sau o frază care cu siguranță nu vă va face noaptea mai ușoară împreună. Doar dacă adopți în cele din urmă zicala „cine e mai deștept cedează primul“, vei reuși să menții o atmosferă calmă. Spre sfârșitului lui ianuarie, în schimb, lucrurile se vor îmbunătăți, tu și iubitul găsind din nou un numitor comun și dorința de a vă petrece timp de calitate împreună.

Gemeni

Pe plan profesional, ești gata să îți asumi riscuri și să încerci lucruri noi iar reușita totală ţi-o poți asigura dacă îți impresionezi șefii cu idei originale și cu eforturile vizibile de a te autodepăși. O altă condiție pe care ar fi indicat să o respecţi este rigoarea cu care tratezi fiecare problemă în parte și ordinea de care vei beneficia pe termen lung și care va fi utilă și colegilor tăi. Pe de altă parte, chiar dacă te simți plină de energie, e recomandat să nu renunți complet la momentele de relaxare, la orele de somn și la plăcerea de a sta pur și simplu fără să faci nimic special.

Rac

Din punct de vedere sentimental, climatul din cuplu se anunță liniștit, pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul lui ianuarie. Pe de altă parte, dacă ești încă celibatară, sunt mari șanse să întâlnești o persoană dacă nu specială, cel puțin interesantă, care nu te va lăsa indiferentă. Pe plan financiar, dacă în ultima perioadă te-ai simțit cam ocolită de noroc, în sfârșit, noul an va aduce echilibrul mult dorit. Nu înseamnă că vei primi bani fără să oferi ceva în schimb, dar îți va fi mai ușor să-ţi organizezi cheltuielile și să te oprești atunci când te apropii de limita bugetului pe care l-ai alocat.

Leu

Ești foarte des tentată să cheltui fără să te gândești prea mult la bugetul tău și la ceea ce ar putea urma după ce îți satisfaci micile sau marile plăceri. Este dovada faptului că în general ai tendința să nu te limitezi la ceea ce deţii și să dai mai mereu curs tentaţiilor și dorințelor inimii. Acest lucru nu te protejează de momentele în care portofelul tău e mai degrabă gol și nici de situațiile în care te ferești să mai ieși cu prietenii pentru că nu îți permiți să faci tu cinste. În această perioadă este mai bine să te gândești de două ori înainte să investești sau să cumperi ceva.

Fecioară

Dacă în ultima vreme relația cu partenerul a fost puțin mai rece, fie din cauză că tu ai fost cam ocupată, fie pentru că nu ați reușit să comunicați atât de des pe cât v-ați fi dorit, acum aveți ocazia să faceți din nou o echipă de vis. Scoate le iveală priceperea ta de avea grijă de cei din jur și fii mai relaxată atunci când vine vorba de timpul liber petrecut în doi − nu e musai să faceţi ceva special, e suficient să vă simţiţi bine împreună și atât. În primele două săptămâni ale anului ar fi mai bine să nu iei decizii importante în ceea ce privește viitorul tău profesional. Unele proiecte la care ții destul de mult ar putea fi întârziate.

Balanţă

Încă din primele zile ale anului te simţi în plină formă și pregătită să rezolvi orice problemă, indiferent dacă este de natură intelectuală sau practică. Este cel mai bun moment să-ţi arăţi priciperea și să creezi proiecte de succes, în care sa cooptezi cât mai mulți colegi care să-ţi împărtășească viziunea. Pe de altă parte, spre sfârșitul lunii trebuie să ai mai multă răbdare atunci când vei observa că ritmul în care vrei să meargă lucrurile este lent și că cei din jur nu ţin pasul cu tine. Oricum, nu este cazul să le ceri sfatul sau să îi grăbești în vreun fel, mai ales că tu ai cea mai amplă vedere asupra întregului plan.

Scorpion

Pe plan personal, ai sentimentul că dacă nu porți niște discuții lămuritoare cu partenerul de viaţă, relația de cuplu poate avea de suferit. Sunt anumite aspecte pe care le-ai evitat multă vreme, luni sau chiar ani de zile, însă dorești o schimbare definitivă și importantă care să-ți transforme viaţa măcar în punctele esențiale. Pe plan profesional ești mai încrezătoare în propriile forțe anul acesta dar spre sfârșitul lui ianuarie ar trebui sa fii mai atentă la felul cum lucrezi și la atitudinea pe care o adopți în general pentru că este posibil să trezești invidia unora dintre colegi sau colaboratori.

Săgetător

Pe plan sentimental, este foarte important să apreciezi armonia care există între tine și partenerul de viaţă încă de la începutul noului an. Iar dacă ești singură, ai șanse ca anul acesta să întâlnești − într-unul din mediile în care te învârți − cel puţin o persoană care să-ți trezească interesul și chiar mai mult. Pe plan profesional, teoriile tale vor fi mai bine întâmpinate începând cu luna ianuarie, fără să fii totuși scutită de unele mici opoziții din partea superiorilor, asta dacă nu cumva nu hotărăști să devii independentă, fără obligații, presiuni, condiții dar și cu o oarecare nesiguranță.

Vărsător

Pe plan familial este posibil să existe, luna aceasta, mici discuții pe tema finanțelor și a modului în care fiecare dintre voi doi cheltuie banii − cu sau fără măsură. În principiu, veţi găsi soluții potrivite care vor echilibra situația, însă trebuie să fiţi mai înțelegători cu nevoile și dorințele pe care le aveţi în mod individual. La serviciu, chiar dacă eficienţa ta este de necontestat chiar și de una singură, ferește-te să iei decizii fără să-ţi consulţi colegii, asociații sau superiorii. Altminteri, este posibil sa creezi o serie de conflicte pe care îți va fi foarte greu să le amortizezi mai târziu.

Pești

Anul acesta ai multă energie pe care o poți folosi în favoarea ta. Trebuie însă să te ferești de momentele în care te lași cuprinsă de tendința de a filozofa, cu o tentă depresivă, asupra tuturor lucrurilor care se întâmplă în jurul tău. Din punct de vedere financiar este o perioadă bună pentru a pune la punct datoriile, pentru a face acele cumpărături urgente sau pentru a mai elimina câteva dintre lucrurile pe care ţi le-ai notat pe listă. În ianuarie, ești optimistă, tonică dar resimți și o ușoară nervozitate pe care cei din jur o vor percepe ca pe o anxietate nefondată.

Foto: Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro