Zombieing: dragostea în era Whatsapp-ului

Încercarea de a găsi persoana potrivită cu care să construiești o relație este o adevărată provocare, mai ales în era digitală. Cu siguranță ai auzit deja de termenul ghosting, atunci când oamenii dispar dintr-o relație fără nicio explicație, însă se pare că milenialii au inventat un nou trend: zombieing, dedicat oamenilor care dispar dintr-o relație fără nicio explicație, dar la un moment dat se întorc.

Conform statisticilor, ne aflăm în era în care oamenii preferă să fie singuri, mai ales cei din orașele mari. Să-ți găsești sufletul pereche este din ce în ce mai greu. Suntem preocupați mai mult de carieră, aspect fizic și bunăstarea financiară decât de viața intimă. Iar aplicațiile de dating  ne îndepărtează din ce în ce mai mult de ideea sufletului pereche.

Whatsapp-ul a schimbat radical modul în care oamenii comunică, ne-a făcut să devenim mai compulsivi și obsesivi în trimiterea și așteptarea mesajelor. A creat relații care se desfășoară doar în mediul online, fără a simți nevoie de a întâlni acea persoană în carne și oase. Ne umplem golurile emoționale cu mesaje.

De asemenea, acum este mai greu să uiți o persoană, amintirea ei continuă să reapară, iar hărțile cognitive de memorie continuă să fie alimentate. Indiferent că este vorba despre o fotografie nouă cu acea persoană sau o postare nouă a acelei persoane, modalitatea de a trece repede peste cineva a dispărut.

Iar acest lucru se datorează vieții online pe care fiecare dintre noi o avem. Cea mai recentă tendință de numește zombieing și este evoluția ghosting-ului. Mai exact, o persoană care a dispărut dintr-o relație fără nicio explicație, revine.

Ce e de făcut în astfel de momente?

Ipotezele nu sunt cele mai bune. În primul rând trebuie să știi ce vrei, iar în al doilea rând fiecare are dreptul la o a doua șansă. Desigur, asta dacă persoana în cauză merită o a doua șansă. Știm, dragostea în mediul virtual este complicată.

 

Foto: 123rf

 

 

 

erika
erika.chivu@ringier.ro